nieuws

Britt Schaper wint MDH Rondhout Prijs

De Junioren hebben vandaag hun tweede omloop gereden. Britt Schaper won met Bad Boy en is daardoor gestegen op het NK tussenstand.

Uitslag M.D.H. Rondhout Prijs
🥇Britt Schaper - Bad Boy
🥈Nick Nanning- Bandia
🥉Jorinde Dolfijn- Justique


Tussenstand NK Junioren
1) Nick Nanning - Bandia
2) Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
3) Thijmen Vos - Ive Got the Key
Foto's door Digishots

Genoten van vijf dagen hippische topsport met een Brabants tintje

Als organisatie van Concours Hippique Deurne hebben wij genoten van de editie van 2024. Wij kijken als organisatie terug op een fantastisch concours. Soms wat stormachtig, maar ook met veel zonnige momenten. Het parcours lag er perfect bij, het terrein zag er tiptop uit en was er genoeg te beleven. We hebben kunnen genieten van prachtige sport op nationaal niveau en vier Nederlandse Kampioenschappen. Wij willen graag alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en het publiek bedanken voor weer vijf dagen lang een top concours, met mooie en spannende sport en Brabantse gezelligheid. We willen de deelnemers succes wensen met het verdere seizoen, met het oog op het EK voor jeugd bij de Peelbergen en de Olympische Spelen in Parijs. De sponsoren bedanken wij voor hun bijdragen. De standhouders voor de gezelligheid in het strodorp. Onze vrijwilligers voor hun inzet voor en tijdens het concours. Zonder jullie allemaal is er geen CH Deurne mogelijk. En natuurlijk willen we het publiek bedanken, dat in grote getalen is afgereisd naar Deurne.

We zijn trots dat we de komende twee jaren wederom het NK mogen organiseren in Deurne. Ook dan verwelkomen we jullie weer graag. Datum 2025 > to be continued.

Foto: DigiShots

Willem Greve Nederlands Kampioen springruiters

Willem Greve (Markelo) won in Deurne - na 2022 met de hengst Highway TN N.O.P. - zijn tweede titel bij de springruiters van TeamNL. Dit keer reed Greve de 13-jarige hengst Grandorado TN N.O.P. waarmee hij een prominente plaats inneemt op de longlijst voor Parijs. “Eerst terug naar Markelo”, lacht Greve. “Dit is prachtig.” Hessel Hoekstra verraste met het zilver met de super springende Comthago VDL. Routinier Jur Vrieling reed zich wederom in de kijker van bondscoach Jos Lansink met de bronzen medaille met Jourdain VDL, stalgenoot van Comthago VDL. 

Willem Greve begon het NK Springen op donderdag met de tweede plaats achter Harrie Smolders. Op vrijdag nam Greve de leiding over in het klassement en gaf deze op zondag met twee foutloze ronden niet meer uit handen. “Prachtig”, is de eerste reactie van de kampioen. “Grandorado is fantastisch gegroeid in het kampioenschap. Hij was super te rijden. Hij is tevreden. Hij heeft dit kampioenschap echt verdiend. Nu moet Highway weer aan de bak.” Greve is zowel met Highway TN N.O.P. waarmee hij kampioen werd in 2022 als met Grandorado TN N.O.P. opgenomen op de Olympische longlist.
“Dit is gewoon genieten. Ik heb hier in Deurne een fantastisch weekend gehad. Mijn stalruiter Mart IJland is derde geworden bij de Young Riders. Mijn neef Joep Schaap was derde bij de Children en Hessel Hoekstra, die zilver wint achter mij, heeft anderhalf jaar bij mij op stal gewerkt. Fantastisch. Nu eerst richting Markelo, dan naar Parijs.”

Greve is de man in vorm. Hij steeg de laatste maanden naar de 29e plaats op de FEI wereldranglijst en won in maart de prestigieuze Rolex Grand Prix in ’s Hertogenbosch met Highway TN N.O.P. Naast de twee hengsten heeft hij in Pretty Woman van ’t Paradijs nog een super talent onder het zadel. Met de merrie eindigde Greve met 9.76 strafpunten op plaats 11 in de eindstand van het NK. 

Hessel Hoekstra verraste met het zilver. Met de hengst Comthago VDL maakte de ruiter uit Lelystad het hele kampioenschap - net als winnaar Greve - geen enkele springfout. Donderdag begonnen ze het NK op plaats 17 met 2.49 strafpunten. “Top blij mee. Wat een strijder is Comthago. Beide hebben we goed gestreden. Dit had ik niet verwacht”, glundert Hoekstra. “Ik rijd Comthago VDL vanaf Jumping Amsterdam eind januari. Ik was nog niet zeker of ik het NK met hem zou rijden. Toch ben ik nu blij dat ik het NK heb gereden. Ik heb het eerste dag niet heel veel risico genomen. We hebben alle dagen geen fout gemaakt. Dit is wel het maximale wat we eruit hebben kunnen halen. Heel tevreden mee. Dit pakken ze me niet meer af. Dit ga ik niet gauw vergeten.”

Jur Vrieling rijdt net als Hoekstra een paard van de familie Van de Lageweg van de VDL-Stud. De Groninger en routinier reed de tienjarige ruin Jourdain VDL heel knap naar het brons. “Lachen als een boer die kiespijn heeft”, is Vrielings eerste uitspraak. “Voor VDL maakt het niet uit. Ze hebben nu toch zilver en brons.” Vrieling rijdt Jourdain VDL pas sinds begin dit jaar nadat zijn Olympische hoop Long John Silver 2 naar Zwitserland werd verkocht. “Ik ben blij dat Jourdain VDL het zo goed volhoudt. Hij moest in het begin nog wat sterker worden. Ik weet niet waarom ik in de laatste ronde de fout kreeg op de muur. Ik doe wel weer mee richting Parijs. Wat Jourdain tot nu toe doet, doet hij goed. Hij wordt steeds sneller en ik denk dat ik er een heel goed paard aan heb. Ik ben heel tevreden met de derde plek. We moeten gewoon goed blijven rijden en dan is het aan de bondscoach.”

De bondscoach van de springruiters van TeamNL, Jos Lansink, is tevreden. “Ik heb als bondscoach en als paardensportliefhebber fantastische sport gezien. De beste heeft gewonnen. Ik ben blij dat Greve’s paard Grandorado weer terug is op niveau. Die was er een tijdje uit. Zijn laatste ronde was zelfs de beste van het NK. Respect ook voor Hessel Hoekstra hoe hij het zilver afdwong. Het paard van Jur heeft de hele week heel goed gesprongen. Laten we blij zijn met wat we nu hebben. Daar kunnen we op verder borduren richting Parijs.”


Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Junior Siebe Leemans kampioen bij de Young Riders

Mart IJland leek op weg naar de titel bij de Young Riders, maar het werd brons in de titelstrijd voor de stylist en stalruiter van Willem Greve. IJland’s merrie Isla Ibiza maakte in de laatste omloop van het kampioenschap drie springfouten. Siebe Leemans (17) profiteerde daarvan met Kobalt en schoof door van de tweede plaats naar het goud. Het zilver ging naar Emma Bocken en Kadessa Z.

Zo werd Siebe Leemans de grote winnaar bij de Young Riders. In de eindstand was het de eerste plaats met Kobalt met 8.81 strafpunten en de tweede plaats met 11.77 strafpunten met Estoril du Cedre. Omdat er maar één medaille gewonnen kan worden werd het goud met Kobalt. Zilver voor Emma Bocken en brons voor Mart IJland. 

Met zijn 17 jaar is Leemans nog junior. In het kampioenschap bij de junioren eindigde hij zaterdag al op de plaatsen 5 en 7. Een top weekend dus voor de zoon van springruiter Koen Leemans.
“Eén en twee. Niet normaal”, is de eerste reactie van Siebe. “Ik heb de luxe dat ik meerdere paarden rijd. Daarom kon ik ze bij de junioren en de Young Riders inschrijven. Mijn pijlen waren gericht op het NK bij de junioren en om bij de Young Riders ervaring op te doen met de vele rondes die we hier rijden. Heel mooi dat ik kampioen ben geworden.”
“Ik wist dat ik twee balken achter Mart stond bij het ingaan van de laatste ronde. Er kan van alles gebeuren. Jammer voor Mart, maar gelukkig voor mij. Toen die derde balk bij Mart viel was er toch wel pure blijdschap bij mij.” Wat is Siebe’s plan voor de komende maanden. “Ik hoop om het EK bij de junioren te rijden. Dan wel met Kobalt, die is nu het beste in vorm.

Emma Bocken veroverde het zilver. De ervaren amazone uit Weert overtuigde op zondag met sterk gereden parcoursen, waarin Kadessa Z veel vermogen en macht toonde. “Ik ben heel tevreden. Het laatste rondje liep heel fijn en volgens plan. Ik had niet verwacht hier nog zilver te pakken. Ik had de eerste twee dagen pechfoutjes. Nu was Kadessa Z heel scherp. Ik heb het goed kunnen afsluiten. Heel blij mee.”

Brons dus voor Mart IJland, die met stylistische ritten met Isla Ibiza tot de laatste ronde met slechts 0.61 seconden aan de leiding ging. In de finale leek de energie wat op bij de merrie en vielen er drie balken. Daarmee werden ze vierde in de eindstand en schoven toch nog door naar het podium, omdat Siebe Leemans maar één medaille kan winnen. 

Bondscoach Vincent Voorn: “In de finale werd er beter gereden dan in de eerste twee omlopen van dit NK. Er waren ook twee serieuze finaleproeven opgebouwd. De besten zijn ook wel boven komen drijven. We hebben op zondag super sport gezien. Ik denk dat de drie op het podium het ook verdiend hebben. In Nederland moeten we de parcoursen bouwen die internationaal gevraagd worden. Dat was hier zondag op het NK. De paarden met veel vermogen, die goed gereden werden en serieuze ruiters die staan bovenaan. Dan is het mooi dat de sport op dit NK zo eindigt.”
Maar de bondscoach van de Young Riders ziet wel dat de kampioen voor de junioren kiest. “Ik heb mijn collega Edwin (Hoogenraat, bondscoach van de junioren, red.) al gebeld. Het kan niet zo zijn dat de Nederlands kampioen van de Young Riders bij de junioren gaat rijden”, lacht Voorn. “Siebe is junior en het is belangrijk dat hij zijn stappen in zijn loopbaan goed doorloopt. Deze titel is een mooie plus voor hem, maar ik snap dat hij voor de junioren kiest.”

De derde wedstrijd van het NK Young Riders over twee manches werd gewonnen door Britt Driessen met Leike. Daarmee eindigde de amazone finaal op plaats 6 in de eindstand. Fleur Holleman en Faltic eindigden het NK op plaats 4 en Finn Boerenkamps werd met Parfait vd Bisschop vijfde.


Bron: KNHS
Foto: DigiShots

Willem Greve Nederlands Kampioen Senioren

Wat was het een spannende finale! Vijf dagen lang hebben we zeer mooie sport gezien bij CH Deurne. Willem Greve, de Nederlands Kampioen van 2022, liet met zijn zeer goed springende paard Grandorado TN N.O.P. drie dagen lang alle balken liggen en mag zich terecht weer Nederlands Kampioen noemen voor een jaar. Hessel Hoekstra kreeg zilver met Comthago VDL en Jur Vrieling brons met Jourdain VDL.

🥇Willem Greve - Grandorado TN N.O.P.
🥈Hessel Hoekstra - Comthago VDL
🥉Jur Vrieling - Jourdain VDL


📸DigiShots

Hessel Hoekstra wint VDL Groep Prijs

De finale van het NK Senioren stond zondagmiddag op het programma. De titel om het kampioenschap werd beslist in de VDL Groep Prijs. De winnaar van de dagprijs was Hessel Hoekstra met Comthago VDL. 
🥇Hessel Hoekstra - Comthago VDL
🥈Leopold van Asten - VDL Groep Iron Z
🥉Willem Greve - Grandorado TN N.O.P.


📸DigiShots

Britt Driessen wint Promeon Security Prijs

Het laatste onderdeel van het Kampioenschap Young Riders werd gisteren verreden in de Promeon Security Prijs. Deze pittige proef werd gewonnen door Britt Driessen met Leike.
🥇Britt Driessen - Leike
🥈Siebe Leemans - Estoril du Cedre
🥉Emma Bocken - Kadessa Z


📸DigiShots

Siebe Leemans Nederlands Kampioen Young Riders

Siebe Leemans stond er met twee paarden zeer goed voor in het klassement. Met Estoril du Cedre voelde hij zich heel relaxt toen hij de piste betrad voor hun tweede manche, aangezien hij al verzekerd was van het zilver dankzij zijn rondje met Kobalt. Uiteindelijk was het zijn parcours met Kobalt wat hem het goud opleverden. 
Er gebeurde nog veel in de tweede manche waardoor het uiteindelijke klassement nog flink opgeschud werd:

🥇Siebe Leemans - Kobalt
🥈Emma Bocken - Kadessa Z
🥉Mart IJland - Isla ibiza

Foto: DigiShots

Megan Laseur wint ANB Accountants/Adviseurs Prijs

Vandaag is alweer de laatste dag van CH Deurne 2024. De eerste rubriek was een direct op tijd 1.40 proef in de ANB Accounts/Adviseurs Prijs. Megan Laseur was met haar paard I AM de snelste.


🥇Megan Laseur - I AM
🥈Meike Zwartjens - Piamanta v/h Zuid-Pajottenland
🥉Suus Kuyten - Jancoulavsco Fortuna


📸DigiShots

Leopold van Asten wint de Grote Prijs Gemeente Deurne

Maar liefst 13 combinaties wisten zich te selecteren voor de barrage. Het werd een spannende strijd tot de laatste sprong. Leopold van Asten reed met zijn VDL Groep Kiara een super strak rondje waardoor zij de winnaars zijn van de Grote Prijs Gemeente Deurne.

🥇Leopold van Asten - VDL Groep Kiara
🥈Niels Tacken - Alexia Z
🥉Willem Greve - Kyra

📸DigiShots

Thijmen Vos overtuigend Nederlands kampioen Junioren

Het was het Nederlands Kampioenschap Junioren voor Thijmen Vos. Met zijn beide paarden presteerde hij oppermachtig. Thijmen Vos eindigde op één en twee in het klassement. Omdat iedere ruiter met één paard kan strijden om het kampioenschap, mocht hij het goud in ontvangst nemen. Het zilver ging naar Yoni van Santvoort en het brons naar Milan Morssinkhof.

Er gebeurde veel in de tweede manche van het Nederlands kampioenschap en het klassement ging behoorlijk door elkaar. Thijmen Vos reed met zijn beide paarden ijzersterk. Met slechts twee tijdfouten over vier parcoursen mag Thijmen Vos zich een jaar lang Nederlands kampioen Junioren noemen. Gezeten op zijn machtige Cadillac Z (v.Carrera VDL) hield hij zijn hoofd koel en loste als allerlaatste starter de verwachtingen in.

“Kan niet beter”
“Kan niet beter”, klinkt het enthousiast na afloop van de ereronde. “Ik had mijn paarden voor mijn gevoel heel goed in vorm. Het hele weekend sprongen ze super, dat gaf mij veel vertrouwen met rijden. Het liep gewoon allemaal, echt een heel goed weekend voor mij. Er gebeurde heel veel in de tweede manche, maar voor mij liep het gewoon. Soms heb je van die weekenden die niet lopen, en soms wel. Dit was zo’n weekend. Ik ben echt heel blij”, aldus een trotse Thijmen Vos.
“Cadillac is een abnormaal voorzichtig paard, hij heeft heel veel erin. Het is gewoon een super paard, het gevoel is zo goed en hij heeft zo veel overmacht. Hij gaat echt nog ver komen”, is Thijmen Vos positief over zijn paard. “Ik hoop natuurlijk dat ik naar het EK toe mag, hoe ik daarvoor nu een plan moet maken ga ik met de bondscoach overleggen.”

Zilver voor Van Santvoort en brons voor Morssinkhof
Na een zeer spannende ontknoping was het zilver voor Yoni van Santvoort. Zij reed met haar Esprit (s.Sir Scandic) zeer sterk en zag in de tweede manche de uitsprong van de driesprong naar beneden vallen. Milan Morssinkhof kreeg het brons omgehangen, hij stuurde zijn VDL Quickthago als enige foutloos over de tweede manche van het Nederlands kampioenschap Junioren.


Bron: KNHS

Thijmen Vos wint Roelofsen Horsetrucks Prijs

De finale van het NK Junioren werd verreden in de Roelofsen Horsetrucks Prijs. Een proef die over twee omlopen werd verreden. Thijmen Vos, de nieuwe kampioen Junioren won ook de dagprijs.
🥇Thijmen Vos - Cadillac Z
🥈Evi Wiefferink - Hot Lips
🥉Yves Willems - Highway


📸 DigiShots

Thijmen Vos Nederlands Kampioen Junioren

𝗢𝗽𝗽𝗲𝗿𝗺𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗧𝗵𝗶𝗷𝗺𝗲𝗻 𝗩𝗼𝘀 𝘄𝗶𝗻𝘁 𝗴𝗼𝘂𝗱 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀 𝗞𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗝𝘂𝗻𝗶𝗼𝗿𝗲𝗻
Goud winnen is bijzonder maar dit ook nog door je eigen tijd te verbeteren is machtig, Thijmen Vos deed het zojuist! Het was geen seconde saai in de tweede omloop van het derde onderdeel van dit kampioenschap, de parcoursbouwers zorgde er met een uitdagend parcours voor dat het klassement werd opgeschut op deze slotdag.
🥇Thijmen Vos met Cadillac Z
🥈Yoni van Santvoort met Esprit
🥉Milan Morssinkhof met VDL Quickthago

Liv Linssen stralende kampioen op NK Children

Wat werd er goed gereden door de Children op het Nederlands Kampioenschap Springen in Deurne. Vijf dagen lang staat het Green Valley Estate in het teken van de strijd om de nationale titels. Het eerste kampioenschap werd deze middag beslist. Liv Linssen wist alle dagen de lei schoon te houden, na een razendsnelle barrage is zij de onbetwiste Nederlands kampioen van de Children.

Op de slotdag stonden er twee manches over een hoogte van 1.30m op het programma, de technisch uitdagende parcoursen werden gebouwd door Henk Linders. Liv Linssen greep vorig jaar net naast het goud, dit jaar was het haar beurt om op de hoogste treden van het podium te staan. “Ik ben echt superblij, heel trots op mijn paard en het kon niet beter!”, klinkt het enthousiast na afloop van de prijsuitreiking én de frisse duik in de sloot die daar traditiegetrouw bij hoort. De 14-jarige Liv Linsen won naast het goud, ook de dagprijs van de SF Equestrian Prijs met haar Cini W Z (v.Comme Il Faut).

“Ze wil alles voor mij doen”
Over de bruine merrie heeft Liv Linssen niets anders dan lovende woorden. Ze vormt nu ruim een jaar een combinatie met de negenjarige Cini W Z. “Ze wil heel graag springen, ze is echt geweldig, ze wil alles voor mij doen en denkt heel goed mee. Ze springt echt haar hart eruit!”, klinkt het trots. Over alle dagen raakte Cini W Z niet één balk aan. “Ze deed echt alles wat ik haar vroeg, ik heb de eerste dagen normaal gereden en niet te snel. Vandaag deed ze twee manches perfect en de barrage ook.” Liv Linssen hoopt later dit seizoen wat grote wedstrijden te mogen rijden. “Ik hoop dat ik enkele Nations Cup mag rijden en dat we ons kunnen kwalificeren voor het EK.”

Zilver voor Heijligers, brons voor Schaap
Niet alleen Liv Linssen hield de lei schoon tijdens het Nederlands kampioenschap voor de Children. Ook Stella Heijligers flikte dit kunstje. Ze beet in de barrage als eerste het spits af met Go Go (v.A’lee Springpower). Daarmee bleef zij lang op goud staan, totdat Liv Linsen als laatste starter nog net iets sneller wist te finishen. Het zilver ging naar Stella Heijligers en het brons werd omgehangen bij Joep Schaap die met Abbervail Diamant ook een fantastisch kampioenschap kende.

Pony’s Zware Tour
Voor de ponyruiters zijn er geen nationale titels te verdelen in Deurne, maar zij kwamen net als de Children vandaag voor de derde maal in de piste. Na sterke optredens eerder deze week bleek, de KNHS Nederlands Kampioen, Lieselot Kooremans met haar Elando van de Roshoeve over drie dagen de beste ponyruiter. Gevolgd door Mieni Vos met Pjotr en Jip Grootegoed met Fantasia. De competitie voor de ponyruiters in deze entrourage is een mooie voorbereiding op het outdoorseizoen met uiteindelijk het EK als absoluut hoogtepunt.


KNHS

Liv Linssen Nederlands Kampioen Children

Tranen van geluk, bij Nederlands Kampioen springen 2024 Childeren, Liv Linssen

Wat een spannende ontknoping van het eerste Nederlands Kampioenschap! Na de twee omlopen in het derde onderdeel mochten 4 combinaties zich opmaken voor een veelbelovende barrage. Barrage kandidaten: Joep Schaap, Stella Heijligers (met twee paarden) en Liv Linssen.
Joep Schaap ontving aan de ingang van de piste de laatste aanwijzingen van, leider in het kampioenschap bij de senioren, Willem Greve. Zijn merrie Abbervail Diamant (nakomeling van Diamant De Semilly) gaf alles in zijn barrage rit, wat resulteerde in een knappe tijd van 36.71.
Stella Heijligers had twee ijzers in het vuur met: Go Go & Circee de la Haye. Na een sterke rit met Go Go garandeerde ze zichzelf al van een zilveren medaille. Met haar tweede paard Circee de la Haye zagen we in het zicht van de finish helaas een balk in het zand rollen.

Super gefocust en in haar eigen woorden ‘helemaal volgens plan, maar met wel wat zenuwen’ wist Liv Linssen  met de merrie Cini W Z (Comme Il Faut x Ginus) het kampioenschap in de wacht te slepen. Tranen van gelukt en een dikke knuffel voor de nummers twee en drie zorgde voor kippenvel bij het publiek.

🥇Liv Linssen - Cini W Z
🥈Stella Heijligers - Go Go
🥉Joep Schaap - Abbervail Diamant


📸 DigiShotsLieselot Kooremans wint Green Valley Estate Pony Kampioenschap

𝗢𝗻𝗴𝗲𝘀𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗻𝗻𝗮𝗮𝗿𝘀 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗩𝗮𝗹𝗹𝗲𝘆 𝗘𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗞𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 𝗣𝗼𝗻𝘆'𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟰 🏆
Lieselot Kooremans liet zelfs de zon schijnen, door als ongeslagen winnares de titel Green Valley Estate Kampioen Pony’s 2024 in de wacht te slepen. 
Het was spannend tot de laatste hindernis, maar door het vertrouwen van Lieselot in haar pony Elando van de Roshoeve, wist ze haar hoofd koel te houden en kon ze zich zelfs een springfout op de allerlaatste hindernis veroorloven. 
Schitterende sport met een podium vol talenten van de toekomstig tijdens het Green Valley Estate Kampioenschap: 
🥇Lieselot Kooremans met Fantasia
🥈Mienie Vos met Pjotr van de Groenheuvel
🥉Jip Grootegoed met Elando van de Roshoeve

📸 DigiShots

Willem Greve aan kop na twee onderdelen NK Springen Senioren

Na een springfout van Harrie Smolders neemt Willem Greve de leiding over in het kampioenschap. Maar liefst 11 combinaties hebben minder dan 4 strafpunten in het klassement. Dat belooft zondag een spannende finale te worden!
1)Willem Greve - Grandorado TN N.O.P. 0.14
2) Jur Vrieling - Jourdain VDL 0.74
3) Michael Greeve - Denver 0.86


📸 DigiShots

Mathijs van Asten wint van Mossel Automotive Group Prijs

De laatste rubriek van dag 3 CH Deurne was de Van Mossel Automotive Group Prijs. Deze 1.50m - 1.60m rubriek was het tweede onderdeel van het NK Senioren. De rubriek werd gewonnen door Mathijs van Asten met Sirocco.
1) Mathijs van Asten - Sirocco
2) Lars Kersten - Funky fred vh marienshof
3) Kars Bonhof - Hernandez TN N.O.P.


📸 DigiShots

Bas Moerings wint Lacom Machinefabriek Prijs

Vanmiddag stond er een 1.40m twee fasen special op het programma. 

🥇Bas Moerings - Kivinia 
🥈Bert-Jan van de Pol - Harvey
🥉Renee de Weert - Grande dame de Huit

📸 DigiShots

NK voor Springruiters blijft komende jaren bij CH Deurne

Het CH Deurne blijft ook de komende twee jaar organisator van het NK voor de springruiters. Dit weekend vindt het NK van 2024 plaats, een mooie gelegenheid om de afspraken tussen de KNHS en CH Deurne hieromtrent te bevestigen. Concoursvoorzitter Dirk van Santvoort is blij met de verlenging van het contract. “We zijn super blij en trots dat we het NK weer voor twee jaar mogen organiseren.”

Tussenstad NK Young Riders

Zondag start om 10:15 de finale van het NK Young Riders. Na een spannende tweede onderdeel is het klassement gewijzigd.
1) Mart IJland - Isla ibiza 0.61
2) Siebe Leemans - Kobalt 0.81
3) Nikita Cheung - Noberlina v/d Laarse Heide Z 2.32

📸 DigiShots

Nikita Cheung wint PMC Projects Prijs

Het tweede onderdeel van het NK Young Riders was een zeer spannende omloop. 3 van de 27 combinaties wisten foutloos te blijven in de 1.45m PMC Projects Prijs. 
1) Nikita Cheung - Noberlina v/d Laarse Heide Z 
2) Siebe Leemans - Kobalt
3) Mart IJland - Isla ibiza 


📸 DigiShots

Hendrik Groen wint Bestronics Prijs

Het tweede onderdeel van het NK Children werd verreden in de Bestronics Prijs. Dit was de dag van Hendrik Groen. Hij wist zowel met allebei zijn paarden een zeer snelle tijd neer te zetten en foutloos te blijven! Hierdoor werd hij eerste en tweede.
🥇Hendrik Groen - Quasia van 't Eigenlo
🥈Hendrik Groen - Pateeke van't Vianahof
🥉Stella Heijligers - Circee de la Haye
𝗧𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 𝗡𝗞 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗱𝗿𝗲𝗻 𝗻𝗮 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝗼𝗺𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻
Ook de finale van NK Children belooft morgen heel spannend te worden! 11 combinaties staan op 0 strafpunten. Joep Schaap, Stella Heijligers en Liv Linssen hebben nog zelfs twee paarden in de strijd voor het kampioenschap.

🥇Joep Schaap - Abbervail Diamant 0
🥇Stella Heijligers - Circee de la Haye 0
🥇Hendrik Groen - Quasia van 't Eigenlo 0
🥇Liv Linssen - Jones 0
🥇Anne Willemssen - Estoril 0
🥇Mienie Vos - Don Diablo 0
🥇Mayke Leusink - Galobke Z 0
🥇Nanna Adams - Double Dees 0
🥇Liv Linssen - Cini W Z 0
🥇Stella Heijligers - Go go 0
🥇Joep Schaap - Lfalke 0

📸DigiShots

Lieselot Kooremans wint Hoving Bouw Prijs

De derde dag van CH Deurne ging van start met de Hoving Bouw Prijs. Deze ponyrubriek over 1.25m was de tweede omloop voor het GVE Pony Kampioenschap. Ook vandaag werd deze ponyrubriek gewonnen door Lieselot Kooremans met haar pony Elando van de Roshoeve.

🥇Lieselot Kooremans - Elando van de Roshoeve
🥈Tessy van der Velden jonkers - Zilhouette's Cashpoint
🥉Amy Tan - Geena Lisa
𝗧𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 𝗚𝗩𝗘 𝗣𝗼𝗻𝘆’𝘀 𝗞𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 𝗻𝗮 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝗼𝗺𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻
Dat belooft morgen een spannende finale te worden. 8 combinaties staan op 0 strafpunten:

🥇Wim Vos - Legends Rock 0
🥇Emma Heijligers - Pretty Little Dandelion 0
🥇Minie Vos - Pjotr van de Groenheuvel 0
🥇Lieselot Kooremans - Elando van de Roshoeve 0
🥇Nina Houtzager - Jumper 0
🥇Joelle Muijres - Zenzi Girl 0
🥇Amy Tan - Geena Lisa 0
🥇Jip Grootegoed - Fantasia 0

📸 DigiShots

Harrie Smolders wint Van den Boogaard Snelvervoer Prijs

In de Van den Boogaard Snelvervoer Prijs, de laatste rubriek van vandaag, was het de beurt aan de Senioren. Harrie Smolders was in deze snel- en wendbaarheid rubriek de snelste met Mr. Tac.

1) Harrie Smolders - Mr. Tac
2) Willem Greve - Grandorado TN N.O.P.
3) Jur Vrieling - Jourdain VDL

📸 DigiShots

Meike Zwartjens wint Molenkoning Prijs

Het eerste onderdeel van het NK Young Riders werd verreden in de Molenkoning Prijs. Meike Zwartjens was met haar paard Twindam Z de snelste en won daardoor de eerste prijs.

1) Meike Zwartjens - Twindam Z
2) Finn Boerekamp - Parfait vd Bisschop
3) Mart Ijland - Isla ibiza

📸 DigiShots

Lars Kuster wint Centropix Prijs

Dag twee van CH Deurne ging van start met de Centropix Prijs. Deze 1.40m rubriek was een kwalificatie voor de Grote Prijs van CH Deurne. Deze prijs zal a.s. zaterdagmiddag worden verreden.
1) Lars Kuster - Heaven of romance
2) Pim Mulder - It's Possible SRK
3) Bert-Jan van de Pol - Harvey


📸 DigiShots

Thijmen Vos wint van Santvoort Makelaars Prijs

De Van Santvoort Makelaars Prijs is gewonnen door Thijmen Vos met zijn paard Cadillac Z. Dit was het eerste onderdeel van het NK Junioren.

1) Thijmen Vos - Cadillac Z
2) Siebe Leemans - Karamella
3) Milan Morssinkhof - VDL Quickthago

📸 DigiShots

Fleur Dijkstra wint SEBO Interior & Equipage Prijs

De tweede rubriek van vandaag is de SEBO Interior & Equipage Prijs. Fleur Dijkstra wint met haar paard Kaitlynn het eerste onderdeel van het NK Children.

🥇Fleur Dijkstra - Kaitlynn
🥈Liv Linssen - Jones
🥉Stella Heijligers - Circee de la Haye

📸 DigiShots

Lieselot Kooremans wint Goed Werk Communicatie prijs

De eerste prijswinnaar van CH Deurne is bekend. Lieselot Kooremans won met haar pony Elando van de Roshoeve het eerste onderdeel van het GVE pony kampioenschap.

1) Lieselot Kooremans - Elando van de Roshoeve
2) Emma Heijligers - Pretty Little Dandelion
3) Minie Vos - Pjotr van de Groenheuvel

📸 DigiShots

Feestavonden tijdens Concours Hippique Deurne

𝗕𝗿𝗮𝗯𝗮𝗻𝘁𝘀𝗲 𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗴, 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗲!
Van 24 tot en met 28 april vinden paardensport liefhebbers van Nederland de weg naar de Green Valley Estate in Deurne. Het publiek wordt verrast met vijf dagen lang topsport van de bovenste plank. Maar zeker niet alleen met topsport! Er is nog veel meer te beleven. Iedereen is welkom tijdens de feestavonden na de wedstrijden in het Sportcafé. 
Gratis entree. Maak het mee!

𝕍𝕣𝕚𝕛𝕕𝕒𝕘 𝟚𝟞 𝕒𝕡𝕣𝕚𝕝: DJ Eric en opreden van Arjon Oostrom
ℤ𝕒𝕥𝕖𝕣𝕕𝕒𝕘 𝟚𝟟 𝕒𝕡𝕣𝕚𝕝: DJ Markie-Bee en optreden van Ferry de Lits

Deelnemers Concours Hippique Deurne 2024 zijn bekend

Volgende week staat Deurne vijf dagen in het teken van vier NK's, nationale rubrieken en ponyspringen. Maikel van der Vleuten gaat zijn titel verdedigen bij de Senioren, maar ook Jur Vrieling, Harry Smolders, Willem Greve, Sanne Thijssen en nog veel meer ruiters en amazones gaan strijden om de titel!

De startlijsten van Concours Hippique Deurne 2024 zijn tijdens het concours terug te vinden via:
𝘊𝘏 𝘋𝘦𝘶𝘳𝘯𝘦: www.chdeurne.nl/deelnemers/startlijstenuitslagen
𝘌𝘘𝘜𝘐𝘗𝘌: online.equipe.com/shows/61796

We verwelkomen je graag van 24 t/m 28 april tijdens Concours Hippique Deurne. Toegang is gratis! Tot volgende week👋

Van de auto in de pendelbus

Door de vele regen van de afgelopen weken moeten we voor het parkeren uitwijken naar andere parkeerterreinen die iets verder van de ingang liggen. Er rijden echter pendelbussen die je naar en van het concoursterrein brengen. 
Tot ziens bij CH Deurne 2024!

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens Concours Hippique Deurne

Voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens Concours Hippique Deurne! Bezoek de SoSo kids Club stand en ga ponyrijden, knutselen of spelen. Moedig de jonge ruitertjes en amazones aan op zaterdag 27 april tijdens het NK SoSo Bixie springen 30-40-50cm en zondag 28 april tijdens het Bixie Bambino spel en 20cm.

Start opbouw terrein

Over iets meer dan twee weken start de volgende editie van Concours Hippique Deurne. Wij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen en vandaag zijn we gestart met de opbouw van het terrein. 
Van 24 t/m 28 april heten we je van harte welkom tijdens CH Deurne 2024. CH Deurne is topsport in de piste en echte Brabantse gezelligheid in het strodorp. Als bezoeker kun je vijf dagen lang gratis genieten, inclusief op de overdekte tribunes, van Nederlands beste ruiters en amazones en heerlijk rondstruinen in het ruime strodorp. Er is altijd wat te beleven op CH Deurne, maak het mee!

Sponsoren en Vriendenmiddag CH Deurne

Op vrijdag 1 maart waren de sponsoren en vrienden van CH Deurne op bezoek bij PSV. Na een korte rondleiding door het stadion luisterden we aandachtig naar enkele sprekers waaronder Ernest Faber en Willy van der Kerkhof. Met een lekker buffet sloten we de dag af. De volgende bijeenkomst van de Sponsoren en Vrienden van CH Deurne is tijdens het concours. Ook lid worden? Stuur dan een e-mail naar info@chdeurne.nl en wij verwelkomen je graag in Deurne.

Terugblik NOS hoogtepunten finale NK 2023

Wat had het Nederlands kampioenschap 2023 springen in Deurne een spannende ontknoping. Op een indrukwekkende wijze veroverden Maikel van der Vleuten en zijn nog betrekkelijk onervaren paard O’Bailey vh Brouwershof de nationale titel. Kim Emmen won heel knap zilver en routinier Harrie Smolders pakte het brons. Jur Vrieling, leider in het klassement vanaf de eerste dag, zag door twee springfouten in de laatste manche zijn podiumplek in rook opgaan.

Geniet nog een keer mee met de beelden van de spannende finale. Kijk de hoogtepunten van de NOS hier.

Strodorp brochure 2024

Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. Onder de bomen van Green Valley Estate worden de gasten van CH Deurne verrast door een gezellig strodorp. Tussen een uitgebreide en diverse opstelling van stands, tenten met winkeltjes, en andere uitstallingen ontmoeten de sportliefhebbers elkaar bij een lekker drankje of hapje. Ook uw bedrijf vindt hier vast een plek die voldoet aan uw wensen.

Concours Hippique Deurne biedt de mogelijkheid om een standruimte op het terrein van het strodorp in te richten. U kunt er uw producten of diensten aanbieden en uw naamsbekendheid onder deze betrokken doelgroep verhogen of bijvoorbeeld demonstraties verzorgen. Download hier de strodorpbrochure voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Inschrijving Concours Hippique Deurne 2024 is geopend

De inschrijving voor Concours Hippique Deurne 2024 Nationaal + NK's is geopend. Let op! Inschrijven kan alleen via mijnknhs.nl


Het vraagprogramma 2024 Nationaal, GVE Kampioenschap en het NK springen Children, Junioren, Young Riders en Senioren is is hier te downloaden.

Het voorlopige programma Concours Hippique Deurne 2024 is bekend

Van 24 t/m 28 april zal de volgende editie van Concours Hippique Deurne plaatsvinden. Met vier Nederlandse Kampioenschappen en het GVE Pony Kampioenschap hebben we weer vijf dagen lang een programma vol hippische topsport. Het voorlopige programma Concours Hippique Deurne 2024 is hier terug te vinden.

Exposure & Hospitality brochure 2024

CH Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. In de luxe VIP-loge beleeft u en uw gasten aan uw eigen tafel de paardensport van dichtbij en geniet u van alle heerlijke hapjes en drankjes op topniveau. CH Deurne is vanzelfsprekend ook het toneel om u bedrijf te promoten. Er zijn veel mogelijkheden om uw bedrijf zichtbaar te maken bij een breed publiek. In de brochure Exposure & Hospitality 2024 kunt u daarover alle informatie terugvinden. Wij bespreken graag met u uw wensen waarbij ook maatwerk vanzelfsprekend is.

Nog 100 dagen tot Concours Hippique Deurne 2024

Het aftellen is begonnen! Over 100 dagen kunnen we weer genieten van Nederlandse beste ruiters en amazones in de piste van Green Valley Estate te Deurne. Van 24 t/m 28 april verwelkomen wij jullie weer graag tijdens een nieuwe editie van Concours Hippique Deurne. Vijf dagen gratis toegang, inclusief de overdekte tribune. Tot dan!

Data Concours Hippique Deurne 2024 bekend

In september start het bestuur traditiegetrouw met de organisatie van een nieuwe editie. In 2024 zal Concours Hippique Deurne van 24 t/m 28 april plaatsvinden op het terrein van Green Valley Estate in Deurne. En deze editie wordt nog mooier, beter, spannender en gezelliger!

Foto: Digishots 

Maikel van der Vleuten wint zinderende ontknopping

Wat een ontknoping op het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Op een indrukwekkende wijze veroverden Maikel van der Vleuten en zijn nog betrekkelijk onervaren paard O’Bailey vh Brouwershof de nationale titel. Kim Emmen won heel knap zilver en routinier Harrie Smolders pakte het brons. Jur Vrieling, leider in het klassement vanaf de eerste dag, zag door twee springfouten in de laatste manche zijn podiumplek in rook opgaan.

Op de eerste twee wedstrijddagen was het kaf al aardig van het koren gescheiden, maar ook op de slotdag werden de kaarten opnieuw flink geschud. Na de eerste manche stond Jur Vrieling nog steeds op nul strafpunten en leek met zijn fantastisch springende Fiumicino van de Kalevallei niet te kloppen. Zijn twee belangrijkste rivalen maakten fouten in de eerste omloop. Harrie Smolders kreeg met Uricas vd Kattevennen een ongelukkige springfout op de planken-steilsprong en zakte van de derde naar de zesde plaats. Maikel van der Vleuten had een weinig gelukkige ronde met zijn eerste paard Luigi D’Eclipse en mocht zijn tweede plaats inruilen voor een plek buiten de top tien.

Spannende ontknoping
In de twee omloop werden de bordjes opnieuw verhangen. Harrie Smolders bewees zichzelf een goede dienst door in perfecte harmonie een foutloze ronde te rijden. Kim Emmen, die in de eerste manche een tijdfout kreeg, bleef nu nul met de constant springende Island V G. Zij nestelde zich net voor Harrie Smolders in het eindklassement.
Toen was de beurt aan Maikel van der Vleuten met zijn pas 9-jarige hengst O’Bailey vh Brouwershof. Deze nieuwe combinatie bleef opnieuw foutloos en had daarmee in ieder geval zilver in handen. Jur Vrieling had goud voor het grijpen en kon zich zelfs twee tijdfouten permitteren. Meteen aan het begin van het parcours vielen er twee balken en bleef er voor de Groninger slechts een vijfde plaats over.

Veel voldoening
Van der Vleuten was blij met zijn tweede nationale titel bij de senioren. “Iedereen gaat met die insteek van start en uiteindelijk kan er maar één winnen. Ik ben er blij mee, en zeker ook met dit paard. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, het is wel een paard waar ik in de toekomst nog veel plezier van kan hebben. Dit NK was een mooie ervaring voor hem.” De overwinning was een emotioneel moment voor de doorgewinterde topruiter van TeamNL: “We proberen toch iedere keer weer een paard van onderaf op te bouwen naar het topniveau. Daar is O’Bailey er één van en we zijn met hem ook al een paar jaar bezig. Dan geeft zo’n titel een goed gevoel en veel voldoening.”

Paarden voor de toekomst
Kim Emmen werd heel knap tweede met haar Island V G. “Ik had dit resultaat niet verwacht, maar mijn paard sprong fantastisch. Ik was ook blij met het resultaat van mijn andere paard, die heb ik nog niet zo lang en hij heeft ook nog niet zoveel ervaring.”
De nummer drie Harrie Smolders heeft lof voor de parcoursbouwer Louis Konickx. “Hij heeft heel selectief gebouwd. Het is niet makkelijk om met 50 combinaties te beginnen, maar ik denk dat de besten toch weer boven kwamen drijven. Mijn Paard Uricas is nu elf jaar, maar ik begin nu de contouren te zien van hoe ik het voor ogen heb. Ik hoop de komende jaren veel plezier aan hem te beleven.”

Verwachtingen uitgekomen
De verwachtingen van bondscoach Jos Lansink zijn uitgekomen op dit NK: “Ik hoopte vooraf dat nieuwe combinaties of gerenommeerde ruiters zoals Harrie en Maikel met nieuwe paarden een beetje aan de deur zouden kloppen. Dat hebben ze gedaan. Met Kim heb ik er ook een nieuwe combinatie bij. Ook Leopold van Asten zat er dichtbij. Ik heb ook meerdere negenjarige paarden gezien die hier drie dagen goed hebben gesprongen. Dus de sport wordt in de breedte sterker en topruiters als Harrie en Maikel hebben nu ook wat meer keuze en dan hoeft niet steeds de druk op hun eerste paard te staan.”

Eindstand NK senioren
Goud: Maikel van der Vleuten (Someren) – O’Bailey vh Brouwershof (v. Darco), 2,88 strafp.
Zilver: Kim Emmen (Raamsdonk) – Island V G (v. Zirocco Blue VDL), 3,40 strafp.
Brons: Harrie Smolders (Grobbendonk (Bel.)) – Uricas vd Kattevennen (v. Uriko), 5,38 strafp.
4. Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z), 7,32 strafp.
5. Jur Vrieling (Holwierde) – Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue), 8,00 strafp.
6. Pim Mulder (Dalfsen) – Memphis Z, 8,86 strafp.


Foto: DigiShots

Bron: KNHS

Auke Feenstra onbetwiste kampioen Young Riders

Auke Feenstra kwam, zag en overwon op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. In het zadel van zijn 9-jarige merrie Jolineke viel er drie dagen geen balk in de fraaie piste van Green Valley Estate in Deurne. “Auke heeft verdiend gewonnen”, concludeert bondscoach Vincent Voorn dan ook. Iris Michels veroverde het zilver door de afsluitende proef te winnen. Mans Thijssen legde beslag op de bronzen medaille.

Ook het derde en laatste jeugd-NK van dit weekend kende een spannende ontknoping. Skye Morssinkhof, winnares van de eerste twee wedstrijddagen, maakte net een foutje teveel, waardoor voor haar slechts de zesde plek overbleef. Finn Boerekamp verdedigde in een ontspannen stijl zijn virtuele derde plek, maar zakte in het klassement door twee vallende balken. Hierdoor maakte hij plaats op het podium voor stalgenoot Mans Thijssen met Joviallity, die met twee nulritten op de laatste dag een knappe opmars maakte.

Top twee ongewijzigd
Iris Michels hield haar Numero Uno-hengst Isaac goed bij de les. Op indrukwekkende wijze veroverde het duo niet allen de dagprijs maar ook de tweede plek in het kampioenschap. Auke Feenstra kon zich als laatste starter met Jolineke een balk en een tijdfout permitteren. Geheel in stijl sloot de 20-jarige Auke zijn eerste kampioenschap bij de jeugd af met een foutloze ronde en was de hoogste trede op het podium voor de ruiter uit Drachten.

Opstapje
“Ik ben echt superblij dat mijn paard het zo goed deed. Alle dagen nul, dat kon niet beter”, vertelt Auke na afloop van het behalen van de nationale titel. “Ik heb haar in de voorbereiding op het NK naar twee landelijke concoursen meegenomen. Dit NK kon dan misschien een mooi opstapje zijn naar internationaal rijden”, klinkt het bescheiden uit de mond van Auke Feenstra. Die opzet lijkt geslaagd met deze NK-winst.
Auke rijdt Jolineke nu zo’n twee jaar. “Ik heb haar net als mijn andere paard samen met haar fokker, we hebben een mooie samenwerking.” Auke gaat nu toewerken naar de internationale wedstrijd in het Belgische Bonheiden. “Daarna moet ik even kijken hoe de rest van het seizoen gaat lopen. Als het EK daarin zit is dat mooi meegenomen. Het is niet per se mijn hoofddoel om daar te rijden, maar deze overwinning helpt zeker mee.”

Bondscoach positief
Vincent Voorn, bondscoach van de Young Riders, is positief gestemd over het verloop van het kampioenschap. “Als ik het met vorig jaar vergelijk is het niveau denk ik weer wat hoger. Auke is op een geweldige manier boven komen drijven. Hij heeft super gereden, zijn paard is intelligent, ik denk dat hij verdiend gewonnen heeft.” Voorn is tevreden over de parcoursen die zijn pupillen voorgeschoteld kregen. “De laatste proef was zeker hoog, de proef ervoor was technisch, dit is wel het niveau waar we in Nederland naar toe moeten. Europa gaat vooruit, het EK is hoog, als we daar een potje willen breken moeten we in Nederland het niveau omhoog brengen. Dit NK had een waardig niveau.” Voorn kijkt uit naar de rest van het seizoen: “Ik denk dat we een aantal goede nieuwe combinaties hebben en een paar zekere ruiters. We gaan proberen een mooie planning te maken om naar het EK toe te werken.”

Eindstand NK Young Riders
Goud: Auke Feenstra – Jolineke (v. Starpower), 1,6 strafp.
Zilver: Iris Michels – Isaac (v. Numero Uno), 6,75 strafp.
Brons: Mans Thijssen – Joviality (v. Warrant), 8,38 strafp.
4. Fleur Holleman – Cataque du haut Breil (v. Conrad), 10,91 strafp.
5. Lianne Korevaar – Diamond for Pleasure (v. Vaillant), 11,73 strafp.
6. Skye Morssinkhof – Baloubelle 5 (v. Baloubet du Rouet), 11,88 strafp.


Foto: DigiShots

Bron: KNHS

Wilhelmus voor Hilde Veenstra

In de tweede manche op de slotdag van het Nederlands Kampioenschap voor Junioren gebeurde veel. In het technische parcours van Louis Konickx werden zowel de vaardigheden als de koelbloedigheid van de ruiters flink op de proef gesteld. Hilde Veenstra hield de schade beperkt tot één tijdfout en mag zich Nederlands kampioene noemen. Op het podium werd ze door twee jongemannen geflankeerd. Finn Boerekamp pakte het zilver en voor Nick Nanning was er net als vorig jaar brons.

Vijf combinaties stonden op minder dan een balk van elkaar bij aanvang van de tweede manche. Nick Nanning begon vanaf de vijfde plek in het tussenklassement aan zijn beslissende ronde met de Holsteiner-merrie Bandia. De combinatie bleef nul en moest afwachten of dat genoeg was voor een medaille. Ook Finn Boerekamp bleef foutloos met de 10-jarige schimmelmerrie Calindra 2, al had hij wel een beetje geluk dat de balk op de laatste hindernis in de lepels bleef liggen.

Spannende ontknoping
De nulritten van Nick en Finn leggen druk op de schouders van de top drie van het tussenklassement. Emma Bocken kreeg met haar Kadessa Z vroeg in het parcours een balk en kreeg bovendien een tijdfout. Daarmee stond ze naast het podium.
Hilde Veenstra en Corland-zoon Gideon DLS reden een zeer constant kampioenschap. Na een vijfde plek op de eerste dag, en een vierde plaats in het tweede wedstrijdonderdeel, hield Hilde ook nu het hoofd koel. Een foutloze eerste manche en slechts een tijdfout in de twee manche brachten haar op het podium, ze moest alleen afwachten of Thijmen Vos en Ive Got the Key ook in hun vierde parcours de lei schoon konden houden. Helaas voor Thijmen lukte dat niet. Iets te voorzichtig reed hij de driesprong in, dat was het begin van de nodige strafpunten op het scorebord. De medailles waren niet langer in beeld voor Thijmen Vos die zo’n ijzersterk begin had.

Focus houden
Hilde Veenstra was dolblij met haar gouden medaille. “Vier jaar geleden won ik zilver bij de Children en dan nu goud in mijn laatste Juniorenjaar, dat kan niet beter. Ik wilde heel graag kampioen worden en ik had een hele goede focus, die heb ik tot de laatste dag kunnen vasthouden. Met de rit van Thijmen na mij heb ik me niet bezig gehouden, ik was al zo blij dat ik weer nul gereden had en dat ik een medaille had. Toen ik hoorde dat ik goud had kon het niet meer stuk.”
Hilde is lovend over Gideon DLS, die ze nu zo’n 1,5 jaar rijdt en waarmee ze vorig jaar 7e werd op het NK: “Hij had toen hij kwam nog niet heel veel ervaring in de sport, ik heb hem in vrij korte tijd naar het 1.40m gereden. Nu kun je al zien dat we inmiddels echt een combinatie zijn en dat ik kan lezen en schrijven met Gideon, daarom reed ik nu vier rondjes nul. Hij heeft zelfs geen balkje aangeraakt bij het inspringen”, vertelt Hilde trots, terwijl ze droomt van deelname aan het EK. “Ik heb laten zien dat mijn paard in vorm is. Gideon is een super gedreven paard, die altijd naar de overkant wil. Zo’n paard past heel goed bij mij.”

Mooi podium
Bondscoach Edwin Hoogenraat vond het jammer dat Emma Bocken en Thijmen Vos hun podiumplek misliepen. “Ze hadden het verdiend, maar de sport bepaalde anders. Maar ook de medaillewinnaars hebben hun podiumplaats verdiend, het was een mooi podium.”

Eindstand NK Junioren
Goud: Hilde Veenstra – Gideon DLS (v. Corland), 1.59 strafp.
Zilver: Finn Boerekamp – Calindra 2 (v. Cornet Obolensky), 1.81 strafp.
Brons: Nick Nanning – Bandia (v. Clinsmann), 2.41 strafp.
4. Jorinde Dolfijn – Ithaca (v. Canabis Z), 5.34 strafp.
5. Emma Bocken – Kadessa Z (v. Kannan), 6.09 strafp.
6. Britt Schaper – In the Air (v. Air Jordan), 6.16 strafp.


Foto: DigiShots

Bron: KNHS

Maikel van der Vleuten Nederlands Kampioen Senioren

Wat had het Nederlands Kampioenschap een spannende ontknoping! Uiteindelijk was het de plaatselijke favoriet die er met de overwinning van doorging. Maikel van der Vleuten is Nederlands Kampioen met O'Bailey van het Brouwershof.

1) Maikel van der Vleuten - O'Bailey van het Brouwershof

2) Kim Emmen - Island V G

3) Harrie Smolders - Uricas vd Kattevennen


Foto: DigiShot

Hilde Veenstra Nederlands Kampioen Junioren

Na vier dagen springen mag Hilde Veenstra zich de nieuwe Nederlands Kampioen Junioren noemen.


1) Hilde Veenstra - Gideon DLS
2) Finn Boerekamp - Calindra 2
3)Nick Nanning - Bandia

Foto's: DigiShot

Auke Feenstra Nederlands Kampioen Young Riders

Het was mooie sport tijdens de laatste manches van het NK Young Riders. Auke Feenstra bleef ook vandaag twee manches foutloos.

1) Auke Feenstra - Jolineke
2) Iris Michels - Isaac
3) Mans Thijssen - Joviality

Kathy Driessen wint BestronicsCup

11 pony combinaties kwamen vandaag aan start in de BestronicsCup. Kathy Driessen en haar pony Denzel waren de snelste combinatie in de direct op tijd rubriek.

Een van de ambities van de organisatie van CH Deurne is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Deurne. Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, organiseerde CH Deurne in samenwerking met Bestronics ook dit jaar weer de BestronicsCup, voor combinaties op D/1.00 en D/1.10 niveau.

Sanne Thijssen wint de Grote Prijs Gemeente Deurne

Vanmiddag stond de Grote Prijs Gemeente Deurne op de planning. Het was een pittig parcours. Van de 70 ruiters en amazones waren er uiteindelijk 8 combinaties die zich klaar mochten maken voor de barrage. 

1) Sanne Thijssen - Clarima 6
2) Bas Moerings - Kivinia
3) Harrie Smolders - Deesse de Kerglenn

Foto's: DigiShots

Bethany Vos wint Green Valley Estate Kampioenschap

De ponyruiters waren afgelopen woensdag al begonnen aan de Green Valley Estate Kampioenschap. De eerste twee onderdelen van het Green Valley Estate kampioenschap werd gewonnen door Ava Eden van Grunsven won, maar zij kreeg in de tweede manche van de finale twee balken en eindigde daarmee net als Yfke Priem en Bethany Vos met twee pony's op 8 strafpunten. De strijd om de medailles werd daarom beslist in een barrage. Bethany Vos en haar pony Still Got Me zetten de snelste tijd neer en won de titel.

1) Bethany Vos - Still Got Me
2) Ava Eden van Grunsven - Special Lady
3) Yfke Priem - Zafarano vh Gehucht Z

Foto's: DigiShots

Ben Spreuwenberg Nederlands Kampioen Veteranen 2023

De eerste kampioen van CH Deurne 2023 is gehuldigd. Dag 3 werd afgesloten met een spectaculaire strijd om de titel ‘Nederlands Kampioen Veteranen’. Het enthousiasme van de bezoekers voegde een extra dimensie toe en zorgde voor een lach op het gezicht van de deelnemers. Negen Ruiters en amazones bleven foutloos en gingen in de barrage met elkaar de strijd aan voor de titel. 

1) Ben Spreuwenberg - Antonio

2) Klaas Mostert - General Darco

3) Jenny van Rijsewijk-Voskens - Aligarkh

Nina Houtzager Nederlands Kampioen Children

Het Nederlands Kampioenschap voor Children gaat als één van de spannendste ooit de geschiedenisboeken in. Na vier parcoursen waren de medailles nog niet verdeeld en moest goud en zilver in een barrage worden beslist. Nina Houtzager hield het hoofd koel en niet veel later klonk voor haar het Wilhelmus. Liv Linssen won het zilver en Faye Louise Vos won de bronzen plak.

Goud: Nina Houtzager  – Hero Elvis, 0 strafp.
Zilver: Liv Linssen – Lacona, 0 strafp.
Brons: Faye Louise Vos – Calgary 56, 4 strafp.


Foto: DigiShots

Maikel van der Vleuten wint de vd Boogaard International Snelvoer Prijs

De Senioren hebben vandaag hun tweede omloop gesprongen. Maikel van der Vleuten won en werd tweede in de vd Boogaard International Snelvoer Prijs. 
1) Maikel van der Vleuten- O’Bailey vh Brouwershof
2) Maikel van der Vleuten - Luigi D’Eclipse
3)Leopold van Asten - VDL Groep Iron Z


Tussenstand NK Senioren:
1) Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei
2) Maikel van der Vleuten - Luigi D’Eclipse 
3) Harrie Smolders - Uricas vd Kattevennen


Foto’s: Digishots

River Morssinkhof wint PMC Projects Prijs

Ook de Children reden vandaag hun tweede omloop voor het NK Children. Deze werd verreden in de PMC Projects Prijs.
1) River Morssinkhof - Leonidas 129
2) Faye Louise Vos - Calgary 56
3) Liv Linssen - Lacona


Tussenstand NK Children na twee dagen:
1) Nina Houtzager - Hero Elvis 
1) Bethany Vos - Nindoxello 
1) Liv Linssen-  Cini W Z 
1)Nina Houtzager - Chaccotana
1) Stella Heijliger - Sambucca
1) Liv Linssen - Lacona
Foto: DigiShots

Skye Morssinkhof wint SF Equestrian Prijs

Het tweede onderdeel van het NK Young Riders werd vanmorgen verreden in de SF Equestrian Prijs. 
1) Skye Morssinkhof - Baloubelle 5
2) Fleur Holleman - Cataque du haut breil
3) Auke Feenstra - Jolinks


Tussenstand NK Young Riders
1) Auke Feenstra - Jolinks
2) Fleur Holleman - Cataque du haut breil
3) Skye Morssinkhof - Baloubelle 5
Foto: Digishots

Jennifer Munsterhuis wint M.D.H. Rondhout Prijs

Dag 3 van Concours Hippique Deurne begon met het 2e onderdeel van het NK Junioren. Deze werd verreden in de M.D.H. Rondhout Prijs.
1) Jennifer Munsterhuis - Hurricane M
2) Wesley de Boer - Kaphira
3) Thijmen Vos - Ive Got the Key

NK Springen 2023: Jur Vrieling aan de leiding

Op de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap voor senioren voert Jur Vrieling - net als vorig jaar -  na het jachtspringen het klassement aan. Rondom de mooie piste van Green Valley Estate stonden veel toeschouwers die op deze Koningsdag de weg naar Deurne hadden gevonden. Het aanwezige publiek zag mooie en spannende paardensport, waarbij de gevestigde namen van TeamNL de rest van het grote deelnemersveld het nakijken gaf.

Snelle tijden
Halverwege de startlijst gingen Johnny Pals en zijn 17-jarige hengst Fernando nog aan de leiding met een foutloze rit in een tijd van 76.44 seconden. Als 39e starter liet Harrie Smolders met Uricas vd Kattevennen zien dat hij graag de ontbrekende Nederlandse titel aan zijn erelijst toevoegt. In een uitgekiend rondje reed Smolders geen meter teveel en snoepte een halve seconde van de tijd van Pals af. Smolders kon maar kort genieten van zijn leidende positie, want Pim Mulder en zijn 11-jarige ruin Memphis Z doken een seconde onder zijn tijd.

Mooi slot
Het echte vuurwerk kwam uit de staart van de startlijst, waarop 61 combinaties vermeld stonden. Jur Vrieling betrad als 57e ruiter de piste en reed de Plot Blue-zoon Fiumicino van de Kalevallei in hoog ritme rond. De 12-jarige bruine tikte in het eerste gedeelte van het parcours licht de bovenste balk van de steilsprong aan, maar die balk bleef in de lepels en de Groninger reed met een foutloze ronde de tijd van Mulder aan flarden.
Na Vrieling maakte ook Frank Schuttert een uitstekende start op het kampioenschap. Hij evenaarde de tijd van Harrie Smolders met zijn Hawaii-S. Aansluitend liet Maikel van der Vleuten zien dat ook hij zondag graag een plons in de sloot wil maken. Hij liet de 12-jarige Luigi D’Eclipse heerlijk doorgalopperen en reed zich naar de tweede plek.

Snel paard
Vrieling blikt tevreden terug op zijn winnende rondje en is vol lof over zijn paard. “Fiumicino is van nature een heel snel paard. Ik nam in het begin niet teveel risico, maar vooral op de laatste dubbel en op de sloot won ik veel tijd. Na onze wereldbekerfinale in Omaha is Fiumicino naar huis gegaan. Vorige week heb ik thuis alleen wat kleine gymnastieksprongetjes met hem gedaan, gewoon om de spieren wat los te maken. Dit resultaat hebben we alvast bereikt, morgen zien we wel weer verder”, aldus Vrieling.

Vervolg NK
Het vervolg van het NK wordt spannend, want de onderlinge verschillen zijn klein. De beste 19 combinaties staan op minder dan een springfout van elkaar.
Morgen om 13.15 uur staat het tweede onderdeel van NK op het programma. Zondagmiddag volgt om 13.00 uur de ontknoping van het kampioenschap met een wedstrijd over twee manches. Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek.

Uitslag eerste omloop NK senioren (Tabel C Snel- en wendbaarheid)
1. Jur Vrieling – Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue), 73.17sec
2. Maikel van der Vleuten – Luigi D’Eclipse (v. Catoki), 74.31 sec
3. Pim Mulder – Memphis Z (v. Mylord Carthago), 74.90 sec
4. Harrie Smolders – Uricas vd Kattevennen (v. Uriko), 75.94 sec
Frank Schuttert – Hawaii-S (v. Inshallah de Muze), idem
6. Johnny Pals – Fernando (v. For Pleasure), 76.44 sec

Jur Vrieling wint van Mossel prijs

Het eerste onderdeel van het NK Senioren werd verreden in de van Mossel prijs. 

1) Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei
2) Maikel van der Vleuten - Luigi D'Eclipse
3) Pim Mulder - Memphis Z

Foto: Digishots

Skye Morssinkhof wint Roelofsen Horsetrucks Prijs

Het eerste onderdeel van het NK Young Riders werd verreden in de Roelofsen Horsetrucks prijs. 
1) Skye Morssinkhof - G-Vingino-Blue
2) Auke Feenstra - Jolinks
3) Mart Ijland - Kaida CM


Foto: Digishots

Thijmen Vos wint Molenkoning Prijs

Het eerste onderdeel van het NK Junioren is verreden in de Molenkoning prijs. 
1) Thijmen Vos - Ive Got the Key
2) Logan Fiechter - E Hoodstock Z
3) Jop Keunen - Lewis PK

Bert Jan van de Pol wint Goed Werk Communicatie Prijs

Dag twee van CH Deurne is gestart met de 1.40m rubriek de Goed Werk Communicatie Prijs.

1) Bert Jan van de Pol - Inoi
2) Bas Moerings - Kivinia
3) Joy Lammers - First boy b.b.

Liv Linssen wint van Santvoort makelaardij Prijs

Het eerste onderdeel van het NK Children is verreden in de van Santvoort makelaars prijs. 
1) Liv Linssen - Lacona
2) Ella Wolleswinkel - Capone T
3) Rens Grootelaar - Lord K

Ava Eden van Grunsven wint SeBo Interior & Equipage Prijs

Het eerste onderdeel van de Green Valley Estate Kampioenschap werd verreden in de SeBo Interior & Equipage Prijs. 
1) Ava Eden van Grunsven - Special Lady
2) Yfke Priem - Tabaluga SP
3) Lois Wilschut - Kyrian Van Orchids

Pim Mulder wint de PAVO Prijs

De eerste rubriek van Concours Hippique Deurne was een 1.40m proef. Deze is gewonnen door Pim Mulder.
1) Pim Mulder - Ibylle
2) Tom Schellekens - Isabel
3) Niels Tacken - Alexia Z

Opbouw Concours Hippique Deurne is gestart!

Van 26 tot en met 30 april vinden paardensportliefhebbers van Nederland de weg naar de Green Valley Estate in Deurne.

Met vijf Nederlandse Kampioenschappen, de Green Valley Estate Kampioenschap, de Grote Prijs Gemeente Deurne en de BestronicsCup wordt het publiek vijf dagen lang verrast met topsport van de bovenste plank! Vandaag zijn we gestart met de opbouw van het terrein en het VIP-gedeelte. Vanaf volgende week woensdag ontvangen wij jullie graag vijf dagen lang bij CH Deurne. Tot dan!

Programmawijziging Concours Hippique Deurne

Door het grote aantal inschrijvingen is het programma van Concours Hippique Deurne op verschillende dagen gewijzigd. Kijk voor het nieuwe programma hier.

Inschrijving Concours Hippique Deurne 2023 is geopend

Vanaf 20 maart kunnen deelnemers zich inschrijven voor Concours Hippique Deurne 2023. 

Vraagprogramma Nationaal + NK’s

Het vraagprogramma 2023 Nationaal, GVE Kampioenschap en het NK springen Children, Junioren, Young Riders, Senioren en het NK Veteranen is hier te downloaden.

Inschrijven Nationaal + NK’s

De inschrijving is geopend voor het NK 2023 + Nationaal. Inschrijven kan via: https://entry.equipe.com/meetings/2759

De handleiding voor nieuwe inschrijvingen via Equipe is hier te downloaden.

Vijf dagen lang topsport, food&drinks, gezelligheid en netwerken

Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. In de luxe VIP-loge beleeft u en uw gasten de paardensport van dichtbij en geniet u van topsport, food&drinks, gezelligheid en netwerken.

Stel u voor: spetterende topsport onder het genot van een hapje en een drankje. Met een plek direct aan de wedstrijdpiste proeft u de sfeer van het gezellige stadion. Geniet van de wedstrijden van Nationaal, de NK’s Veteranen, Children, Junioren, Young Riders en de Senioren. Voel de spanning, hoor de sidderende stilte tijdens de finale op zondag. Kortom, beleef CH Deurne in al zijn facetten.

In de brochure Exposure & Hospitality 2023 kunt u daarover alle informatie terugvinden. Wij bespreken graag met u uw wensen waarbij ook maatwerk vanzelfsprekend is.

Download de strodorpbrochure 2023

Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. Onder de bomen van Green Valley Estate worden de gasten van CH Deurne verrast door een gezellig strodorp. Tussen een uitgebreide en diverse opstelling van stands, tenten met winkeltjes, en andere uitstallingen ontmoeten de sportliefhebbers elkaar bij een lekker drankje of hapje. Ook uw bedrijf vindt hier vast een plek die voldoet aan uw wensen.


Concours Hippique Deurne biedt de mogelijkheid om een standruimte op het terrein van het strodorp in te richten. U kunt er uw producten of diensten aanbieden en uw naamsbekendheid onder deze betrokken doelgroep verhogen of bijvoorbeeld demonstraties verzorgen. Download hier de strodorpbrochure voor meer informatie en het inschrijfformulier.
We zien je graag van 26 t/m 30 april tijdens CH Deurne.

Word vrijwilliger tijdens Concours Hippique Deurne 2023

Zonder een team van hardwerkende vrijwilligers is er geen Concours Hippique Deurne mogelijk. Ook dit jaar zorgen onze vrijwilligers ervoor dat alles tijdens CH Deurne er weer perfect bijligt. Kom ook deze toppers van 26 t/m 30 april aanmoedigen!
Heb je zelf zin om mee te helpen? Neem dan contact op met Gebert Boeijen door een e-mail te sturen naar: gerbert.boeijen@pavo.net.

Nog 100 dagen tot Concours Hippique Deurne 2023!

Het aftellen is begonnen, want over 100 dagen kunnen we weer genieten van Nederlandse beste ruiters en amazones in de piste van Green Valley Estate te Deurne. Van 26 t/m 30 april verwelkomen wij jullie weer graag tijdens een nieuwe editie van Concours Hippique Deurne. Vijf dagen gratis toegang, inclusief de overdekte tribune. Tot dan!

Willem Greve Nederlands Kampioen Senioren!

Wat had het een spannende ontknoping! Het Nederlands Kampioenschap was een kampioenschap met prachtige sportmomenten. Willem Greve bleef heel het weekend foutloos en schreef de overwinning op zijn naam!
🥇Willem Greve - Highway M TN
🥈Bart Bles - El Roco
🥉Sanne Thijssen - Hi Thérèse


Foto DigiShots

Vincent Dings wint Lacom Machinefabriek Prijs!

🥇Vincent Dings - Daylight HDH
🥈Mel Thijssen -  Cartolana 2
🥉Iris Michels - Isaac

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Young Riders!

🥇Mel Thijssen -  Cartolana 2
🥈Vincent Dings - Daylight HDH
🥉Iris Michels -  Bugano de l’Abbaye

Milan Morssinkhof wint ANB Accountants en Adviseurs Prijs

De laatste omloop van het NK Junioren werd verreden in de ANB Accountants en Adviseurs Prijs.
🥇Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
🥈Jorinde Dolfijn - Justique
🥉Nick Nanning - Bandia

Milan Morssinkhof Nederlands Kampioen Junioren!

🥇Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
🥈Jorinde Dolfijn - Justique
🥉Nick Nanning -  Bandia

Foto's Digishots

Bas Moerings wint Grote Prijs Gemeente Deurne

Het was vanmiddag genieten van mooie sport op CH Deurne. De Grote Prijs Gemeente Deurne stond op het programma en wat werd er gestreden in de barrage! 11 combinaties reden voor de winst. Uiteindelijk was het Bas Moerings, die met de zelf gefokte Jesther, de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Zeer dicht bij zijn tijd kwam Teddy van de Rijt die tweede werd. Op plek drie kwam Niels Kersten.

🥇Bas Moerings- Jesther
🥉Niels Kersten - Thuur ZFoto's door Digishots

Emma Heijligers Nederlands Kampioen Children

Vandaag was het de slotdag van het Nederlands Kampioenschap Children. De ruiters en amazones hadden nog twee manches waarin zij konden strijden om de titel. Emma Heijligers en Sambucca reden de hele week al super sterk rond en mochten vandaag de titel in ontvangst nemen!

🥇Emma Heijligers - Sambucca
🥈Faye Louise Vos - Calgary 56
🥉Renske Van Middendorp- Dos Lunas Galaxie


Foto's door Digishots

Renske van Middendorp wint Green Valley Estate Prijs

De ponyruiters en amazones hebben vandaag over twee manches gestreden om de Green Valley Estate Prijs. Renske van Middendorp had vier strafpunten in de eerste manche en Siebe Leemans in de tweede manche. Door de snelle tijd van Renske won zij de dagprijs.
🥇Renske Van Middendorp - Jolly
🥈Siebe Leemans - Orchid's Lonette


Foto door Digishots

Siebe Leemans kampioen Green Valley Estate Kampioenschap pony's

De ponyruiters en amazones waren al sinds woensdag aan het strijden om het Green Valley Estate Kampioenschap Pony's. Vandaag waren de laatste twee omlopen. In de laatste manche ging de strijd tussen Siebe Leemans met twee pony's, Renske Van Middendorp en Bethany Vos. Het was een heel mooi kampioenschap die door Siebe Leemans met Orchid's Lonette werd gewonnen!


🥇Siebe Leemans - Orchid's Lonette
🥈Renske van Middendorp - Jolly
🥉Bethany Vos - Still Got Me


Foto's door Digishots

Kampioenschap van Nederland voor Veteranen "Vader Abraham" - Keizersberg Vastgoed Prijs

Wat streden ze erom! De ruiters en amazones van het Vader Abraham springen, het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen. Sinds 1974 wordt dit kampioenschap georganiseerd tijdens CH Mierlo en nu voor het eerst in Deurne. Met een fantastisch mooie resultaat voor de winnaar Klaas Mostert.

🥇Klaas Mostert - Edzard
🥈Wim Willems - Fabulous one
🥉Juus Bankers -  
Vera La Douche Z


Foto's door Digishots

Ansems en Flierefluiter voorlopig aan kop

Het lijkt een fluitje van een cent voor Fliere Fluiter. De twaalfjarige merrie verkeerd in bloedvorm onder Jack Ansems. Twee dagen achter elkaar wordt de Zirocco Blue VDL-dochter tweede op haar eerste kampioenschap en na vandaag gaan zij en Ansems aan de leiding in het klassement.

“Dit is heel goed. Ze springt de laatste tijd al goed, maar met onze sport is het ieder weekend weer anders. Ik ben er nu in ieder geval heel blij mee. Gisteren tweede, vandaag weer. Ik had eigenlijk niet gereden voor de tweede plek want wilde vooral nul rijden. Maar Fliere Fluiter is van nature zo snel dat ze we opnieuw tweede werden. Morgen is een rustdag, ik ga haar dan een beetje stappen en misschien doen we wat licht werk. En verder vooral de energie bewaren voor de zondag, al lijkt ze die nog genoeg te hebben”, aldus een zeer tevreden Jack Ansems.


Top houdt nul

Jur Vrieling zag zijn koppositie in duigen vallen. Al vroeg in het parcours liep hij met Chabada de l'Esques tegen een weigering aan en vervolgens vielen er ook nog twee balken in het zand. Daardoor schoven Jack Ansems, Marc Houtzager, Leopold van Asten en Willem Greve een plek op in het klassement. Zij wisten namelijk opnieuw allemaal de lei schoon te houden in de strijd om het kampioenschap.


Morsink wint dagwedstrijd

Dagwinnaar werd Gerben Morsink met Carsey Z (v.Caretino Z), hij was een halve seconde sneller dan Ansems. In het tussenklassement staat hij op een zevende plaats. Vijfde in het tussenklassement is Patrick Lemmen met Exit Remo (v.San Remo), gevolgd door Bart Bles met El Rocco (v.Zirocco Blue VDL). Op de achtste plaats staat Bles met zijn tweede troef, Gin D (v.Clinton), op de hielen gezeten door Willem Greve met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek). De top 10 is met Sanne Thijssen en haar Hi There (v.Nabab de Reve) compleet.


Uitslag dagwinst

1. Gerben Morsink – Carsey Z (v.Caretino Z), 0/74.22 sec

2. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0/74.71 sec

3. Willem Greve – Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0/75.60 sec


Tussenstand NK Senioren

1. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0.28

2. Marc Houtzager – Holy Moly (v.Verdi TN), 0.88

3. Leopold van Asten – VDL Groep Elegant Hero Z, 1.1


Morgen is een rustdag voor de senioren, het kampioenschap wordt op zondag beslist over twee manches.

Gerben Morsink wint Van den Boogaard Snelvervoer Prijs

Ook de Senioren hebben vandaag hun 2e omloop gereden. Gerben Morsink was met Carsey Z de snelste. Jack Ansems werd tweede en staat bovenaan in het NK klassement. Zondag wordt de derde omloop verreden.

Uitslag Van den Boogaard Snelvervoer Prijs
🥇Gerben Morsink - Carsey Z
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉 Willem Greve - Highway TN


Tussenstand NK Senioren
1) Jack Ansems - Fliere Fluiter
2) Marc Houtzager - Holy Moley
3) Leopold van Asten - VDL Groep Elegant Hero Z


Foto's door Digishots

Bethany Vos wint SF Equestrian Prijs

De Children hebben vandaag hun tweede omloop verreden. Bethany Vos en haar  
Dilithyia VLS reden een super sterk rondje waardoor zij de eerste prijs in ontvangst mochten nemen. Emma Heijligers mocht na haar overwinning van gisteren vandaag de tweede prijs ophalen. Yoni van Santvoort werd derde en stijgt in het klassement.
Uitslag SF Equestrian Prijs
🥇 Bethany Vos - Dilithyia VLS
🥈Emma Heijligers - Sambucca
🥉 Yoni van Santvoort - Kinky Girl


Tussenstand NK Young Riders
1) Emma Heijligers - Sambucca
2) Renske van Middendorp - Don Lunas Galaxie
3) Yoni van Santvoort - Kinky Girl
Foto's door Digishots

NK Springen 2022: Morssinkhof nieuwe leider Young Riders

KNHS Talententeamleden Skye Morssinkhof, Mel Thijssen en Mans Thijssen deden vandaag wederom goede zaken op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. Zowel de dagwinst als de leiding in het klassement zijn voor Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL). Gevolgd door Mel Thijssen met Cartolano 2 (v.Cartogran), ook in het kampioenschap wist zij naar de tweede plaats te klimmen.

Michels derde
Iris Michels liet zien met haar beide paarden in vorm te zijn. De derde plaats in de dagwedstrijd was voor haar Bugano de l’Abbaye (v.Ugano Sitte), terwijl zij met Isaac (v.Numero Uno) derde staat in het klassement na de zevende plaats vandaag. Elike Morsink stuurde haar Dakina II (v.Indoctro) wederom foutloos rond en mocht de vierde plaats in de dagwedstrijd ophalen. In de tussenstand staat zij eveneens vierde. Mans Thijssen wist dit kunstje eveneens te flikken maar dan met de vijfde plaats. Zijn Warrant-zoon Joviality is een van zijn twee troeven. Met de Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Happy liep hij vandaag tegen een springfout aan en staat hij nu achtste in het tussenklassement. Vlak voor zijn zus Mel, die met Gill (v.Lord Z) ook een springfout moest incasseren.


Vincent Dings verliest koppositie
De winnaar van gisteren, Vincent Dings liep vandaag al in het begin van het parcours tegen een springfout aan met Daylight HDH (v.Ustinov). Door de snelle tijd alsnog goed voor de zevende plaats vandaag, in het tussenklassement zakte Dings naar de zesde plaats.


Uitslag dagprijs

Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 0/68.86 sec

Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran), 0/71.56 sec

Iris Michiels - Bugano de l'Abbaye (v.Ugano Sitte), 0/73.87 sec


Tussenstand NK Young Riders

Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL)

Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran)

Iris Michiels - Isaac (v.Numero Uno)

NK Springen 2022: Nick Nanning voert klassement Junioren aan

De tweede omloop van de Junioren zorgde voor flink wat verschuivingen in het klassement. Nick Nanning wist zijn prestatie van gisteren te evenaren en heeft daarmee de koppositie van Logan Fiechter overgenomen in het Nederlands Kampioenschap Junioren.

Fiechter reed als laatste combinatie binnen, maar zakte door een langsloper naar de 21e plaats in het klassement. Parcoursbouwer Henk Linders had een moeilijke opgave neergezet. Een pittig parcours direct op tijd zorgde voor de nodige verrassingen. 


Britt Schaper wint dagprijs

De dagwinst was voor Britt Schaper en haar Bad Boy (v.Zilverstar T). Net zoals gisteren reed zij een foutloze ronde en verkeert daarmee in uitstekende vorm. In het klassement staat zij voorlopig op een vierde plaats. Wie ook in zeer goede vorm verkeert is Nick Nanning. In het zadel van Clinsmann-dochter Bandia snelde hij opnieuw naar de tweede plaats. Nergens kwam het duo in de problemen en zij nemen na de eerste twee omlopen de leiding over in het klassement. Derde in de dagwedstrijd werd Jorinde Dolfijn met haar Bustique-zoon Justique. Haar vinden we terug op de zesde plaats in het kampioenschap.


Twee troeven voor Morssinkhof

Milan Morssinkhof neemt met twee paarden deel aan het kampioenschap. Met zijn Checkpoint Chacco werd hij vanochtend vierde en met Leonidas 129 was zijn prestatie goed voor de achtste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij op minder dan één strafpunt verschil achter Nanning tweede met Checkpoint Chacco. Met zijn tweede troef staat hij eveneens in de top van het klassement, namelijk op de vijfde plaats. Derde in de tussenstand staat Thijmen Vos met Ive Got The Key, aan zijn achtste plaats van gisteren voegde hij vandaag de zesde plaats toe.


Uitslag dagprijs

1. Britt Schaper – Bad Boy (v.Zilverster T), 0/73.29 sec

2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 0/73.79 sec

3. Jorinde Dolfijn – Justique (v.Bustique) 0/74.09 sec


Tussenstand NK Junioren

1. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann)

2. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue)

3. Thijmen Vos – Ive Got The Key (v.Womanizer)

Skye Morssinkhof wint Pavo Paardenvoer Prijs

Ook de Young Riders hebben vandaag hun tweede omloop gereden. Skye Morssinokof had gisteren al een zeer snel rondje. Vandaag deed ze er tandje bij en pakt daarmee de leiding in het Young Riders Kampioenschap

Uitslag PAVO Prijs
🥇 Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue
🥉Iris Michels- Isaac


Tussenstand NK Young Riders
1) Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue
2) Mel Thijssen - Cartolana 2
3) Iris Michels - Isaac
Foto's door Digishots

Jur Vrieling wint Van Mossel Prijs

Als laatste rubriek van de tweede dag was de beurt aan de Senioren om hun 1e omloop van het NK te springen. Morgenmiddag is het tweede onderdeel van het NK Senioren.
🥇Jur Vrieling - Chabada de l'Esques
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉Marc Houtzager - Holy Moley
Foto's door Digishots

Jur Vrieling aan de leiding op NK Springen

Hij kwam, zag en overwon. Als een van de eerste starters van de eerste omloop van het Nederlands Kampioenschap Springen reed Jur Vrieling een foutloze ronde en wist tot en met het einde deze koppositie vast te houden, daarmee gaat de Groninger aan kop van het klassement.

Er was fantastische sport te zien vanmiddag. Onder het toeziend oog van het publiek verscheen de ene topruiter na de andere in de baan. Jur Vrieling zette als zesde starter een hele strakke rit neer, waar menig ruiter zich op stuk beet. Hij verscheen in de piste met de twaalfjarige Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly).


Jarige Ansems tweede

De jarige Jack Ansems trakteerde zichzelf op een hele mooie tweede plaats. Zijn Flierefluiter (v.Zirocco Blue VDL) laat zien in absolute topvorm te verkeren. Tijdens de Dutch Masters wisten zij zesde te worden in de Rolex Grand Prix en in de tweesterren Grand Prix van Bonheiden begin deze maand waren zij de beste van het deelnemersveld. Hopelijk kan het duo deze vorm de rest van de week vasthouden.


Regerend kampioen op voorlopig brons

De tienjarige Holy Moly (v.Verdi) liet onder Marc Houtzager een sterke ronde zien. Ook zij wisten de lei schoon te houden. Voorlopig staat de regerend kampioen op brons. Drievoudig Nederlands kampioen Leopold van Asten maakte ook een goede start vandaag. Met zijn VDL Groep Elegant Hero Z (v.Echo van ’t Spieveld) bezet hij nu de vierde plaats in het klassement. De springfout van Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek) onder Willem Greve, weerhield het duo van de overwinning. De tijd was namelijk sneller dan de tijd van Vrieling. Niettemin was er de vijfde plaats voor deze combinatie. Met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) noteerde Greve wel een foutloze ronde, maar de tijd was minder snel, alsnog goed voor de zesde prijs. Ook zesde werd Lars Kersten met Hallilea (v.Zirocco Blue VDL).

Morgen wordt het tweede onderdeel van de senioren verreden. Het kampioenschap wordt op zondag beslist.

De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.


1. Jur Vrieling - Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly), 64.74

2. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 65.29

3. Marc Houtzager – Holy Moly (v.Verdi), 66.50

NK Springen voortvarend van start voor Children, Junioren en Young Riders

Het is genieten op het Nederlands Kampioenschap Springen. De titelstrijd is terug naar het Brabantse land na een uitstap in Corona-tijd naar Noord Limburg. De nieuwe locatie, Green Valley Estate in Deurne, ligt er fantastisch bij en werd op de eerste dag al goed bezocht door het publiek. 

Vandaag stond het eerste onderdeel van de Children, Junioren en Young Riders op het programma. Parcoursbouwer Henk Linders schotelde de jeugd mooie, uitdagende parcoursen voor.


Young Riders: Vincent Dings aan de leiding

Bij de Young Riders ging de dagwinst naar Vincent Dings. Met zijn Ustinov-zoon Daylight HDH snelde hij in 59.61 seconden naar de overwinning. Op de tweede plaats volgde KNHS Talententeam-lid Skye Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), haar tijd was slechts 0,3 seconden langzamer dan Dings. In 2020 won zij de titel bij de Junioren met hetzelfde paard. Mel Thijssen was goed voor de derde plaats met haar Cartolana 2 (v.Cartogran), zij maakt eveneens deel uit van het KNHS Talententeam net zoals haar broer Mans Thijssen hij werd 7e en 8e.


Junioren: Winst voor Logan Fiechter

Met Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus) schreef Logan Fiechter het eerste onderdeel van de Junioren op zijn naam. Ook Nick Nanning met Bandia (v.Clinsmann) deed goede zaken, hij mocht zich als tweede opstellen. Milan Morssinkhof volgde op de derde plaats met zijn Chacco-Blue-zoon Checkpoint Chacco.


Children: Snelle Emma Heijligers aan kop

Met haar paard Sambucca (v.Sandro Boy) heeft Emma Heijligers de leiding genomen bij de Children. Zij wist in het jachtparcours twee seconden sneller te finishen dan Renske Middendorp met Dos Lunas Galaxie. Jesse Berkers stuurde Aragon Happhira (v.Corland) naar de derde plaats.


Morgen wordt het tweede onderdeel van de jeugd verreden, gevolgd door het derde onderdeel op zaterdag. Het kampioenschap van de Children wordt op zaterdag beslist, op zondag is bekend wie zich Nederlands Kampioen Junioren en Young Riders mag noemen.


De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.


Uitslag eerste omloop NK Children

1. Emma Heijligers – Sambucca (v.Sandro Boy), 61,13 sec

2. Renske van Middendorp -  Dos Lunas Galaxie (v.Onbekend), 63,34 sec

3. Jesse Berkers – Aragon Happhira (v.Corland), 64,41 sec


Uitslag eerste omloop NK Junioren

1. Logan Fiechter – Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus), 63,14 sec

2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 63,86 sec

3. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue), 65,37 sec


Uitslag eerste omloop NK Young Riders

1. Vincent Dings – Daylight HDH (v.Ustinov), 59,61 sec

2. Skye Morssinkhof – G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 59,93 sec

3. Mel Thijssen – Cartolana 2 (v.Cartogran), 62,46 sec

Vincent Dings wint Roelofsen Horsetrucks Prijs

Ook voor de Young Riders is het NK vandaag begonnen. Morgen staat de 2e omloop op het programma.
🥇Vincent Dings - Daylight HDH
🥈Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue


Foto's door Digishots

Logan Fiechter wint Molenkoning Prijs

Het NK Junioren is begonnen! Vandaag hebben zij het 1e onderdeel verreden. Morgen staat de 2e omloop op het programma.

🥇Logan Fiechter - Sam vd Tojopehoeve Z
🥈Nick Nanning - Bandia
🥉Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco


Foto's door Digishots

Siebe Leemans wint van Grunsven Groep Prijs

De ponyruiters en amazones hebben vandaag hun 2e onderdeel van het Green Valley Estate Kampioenschap verreden. 

Van Grunsven Prijs
🥇Siebe Leemans - Noriego v.d Riloo
🥈Siebe Leemans - Orchid's Lonette
🥉Bethany Vos - Still Got Me
Tussenstand Green Valley Estate Kampioenschap na twee omlopen.

1. Bethany Vos
2. Siebe Leemans
3. Jip Grootegoed

Emma Heijligers wint van Santvoort Makelaars Prijs

Het NK Children is begonnen! Vandaag hebben zij het 1e onderdeel verreden. Morgen staat de 2e omloop op het programma.

🥇 Emma Heijligers - Sambucca
🥈Renske van Middendorp - Dos Lunas Galaxie
🥉Jesse Berkers - Aragon Happhira

Doron Kuipers wint de Goed Werk Communicatie Prijs

Dag twee van Concours Hippique Deurne is van start gegaan met de 1.40m Goed Werk Communicatie Prijs. 
🥇Doron Kuipers- Kara J D'alve Z
🥈Maikel van der Vleuten - Kamara van 't Heike
🥉Teddy van de Rijt - Herma

Renske van Middendorp wint SeBo Interior & Equipage Prijs

Vandaag was de 1e onderdeel van de Green Valley Estate Kampioenschap Pony's ZT. Morgen om 12:00 uur gaat de 2e onderdeel van start.

🥇Renske van Middendorp - Jolly
🥈Bethany Vos - Still Got Me
🥉Siebe Leemans - Orchid's Lonette

Maikel van der Vleuten wint de Springstal van der Vleuten Prijs!

Concours Hippique Deurne is begonnen! De allereerste rubriek van dit concours was de 1.40m Springstal van der Vleuten Prijs. Maikel kreeg de prijs door zijn vader en dochter uitgereikt.

🥇 Maikel van der Vleuten  - Edgar
🥈Leon Thijssen - Zeppe Blue
🥉Tom Schellekens - Isabel

Actuele aanvangstijden en startlijsten

De actuele aanvangstijden en startlijsten zijn tijdens Concours Hippique Deurne terug te vinden via https://online.equipe.com/nl/competitions/46759

Promo Concours Hippique Deurne 2022

Werken bij een topevent

Wil jij onderdeel zijn van dit top evenement op hippische gebied in Deurne? Met duizenden bezoekers en deelnemers. Dan is Baroef op zoek naar jou!

Leuker kunnen we het niet maken!
Reageer nu! Mail: janine@baroef.nl of bel 06 38 93 41 93

Concours Hippique Deurne tekent contract met Onori als exclusief fashion partner

Van 20 tot en met 24 april 2022 vindt op het terrein van Green Valley Estate te Deurne het Concours Hippique Deurne plaats. Met vier Nederlandse Kampioenschappen voor Springruiters betekent dat vijf dagen topsport. Op 22 maart tekenden het CH Deurne en Onori een contract voor een nieuwe samenwerking voor een termijn van drie jaar. 

Onori is daarmee de exclusieve fashion partner van het evenement. Onori voorziet alle medewerkers van stijlvolle crewkleding en daarbij het shirt en sjabrak voor de amazones en ruiters die deelnemen aan de BestronicsCup. Wij zijn blij met deze samenwerking.

CH Deurne zoekt nog vrijwilligers die in een leuk team willen samenwerken aan een mooi concours. Dus misschien draag ook jij straks deze fantastische kleding. Je kunt je als vrijwilliger opgeven via info@chdeurne.nl

Voorbereidingen Concours Hippique Deurne in volle gang!

Over vier weken is het NK springen tijdens Concours Hippique Deurne in volle gang! Inmiddels is de hoofdring klaar en het losrijterrein is ook opnieuw aangelegd. Binnenkort beginnen we met de opbouw van de tribunes, de tent en het strodorp. Op dit moment zijn ze bij Green Valley Estate druk bezig met het asfalteren van de plek waar straks tijdens het NK de stallen en de vrachtwagens komen te staan. 
Wij kijken er alvast naar uit om jullie van 20 t/m 24 april te verwelkomen tijdens CH Deurne!

CH Deurne presenteert de BestronicsCup

Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, organiseert CH Deurne in 2022 in samenwerking met Bestronics de BestronicsCup, voor combinaties op D-M/Z/ZZ-niveau. Een competitie bestaande uit een voorronde, te verrijden op 3 april bij Manege Heijligers in Asten.

De beste drie D-M/Z/ZZ-ruiters en/of amazones selecteren zich voor de finale,
te verrijden tijdens de pauze van het Nederlands Kampioenschap Senioren op zondagmiddag. Met de volle tribunes een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorronden mag met meerdere pony’s worden gestart, maar men kan maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens drie wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf ruiters en/of amazones bestaat.
Aanmelden voor de voorselectie op 3 april doe je via www.equicompetition.nl

Inschrijving Concours Hippique Deurne 2022 geopend!

Inschrijven Nationaal + NK’s

Vanaf nu zijn de inschrijvingen van Concours Hippique Deurne geopend. Inschrijven kan via entry.equipe.com/meetings/1774

Door in te schrijven voor dit evenement verklaart de deelnemer het volgende * Deelnemer heeft het goedgekeurde vraagprogramma gelezen en gaat akkoord met de inhoud * De ingeschreven combinaties zijn startgerechtigd in de respectievelijke rubrieken * Paarden mogen niet in contact zijn geweest met andere paarden die aan een besmettelijke ziekte lijden gedurende 21 dagen voor aanvang van CH Deurne * Alle ingeschreven paarden voldoen aan het KNHS-paardenvaccinatie reglement.

CH Mierlo heet vanaf nu CH Deurne

Vanaf 1 oktober 2021 heet CH Mierlo voortaan CH Deurne. Een nog mooier, leuker, gezelliger, spannender, feestelijker, sportiever en met vijf dagen nog langer concours hippique. Van 20 t/m 24 april 2022, vier Nederlandse Kampioenschappen en nog veel meer op de locatie Green Valley Estate in Deurne. Daar ben jij toch ook bij?

Nieuwe Agterbergbodem Green Valley Estate te Deurne

We moeten nog even wachten tot april 2022 maar dan kunnen de Nederlandse ruiters en amazones strijden voor de Nederlandse titel op een fantastische Agterbergbodem. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het terrein van Green Valley Estate te Deurne. Nog even geduld a.u.b.

Nergens zonder onze vrijwilligers

Enthousiaste paardensportliefhebbers zijn in 1971 gestart met Concours Hippique Mierlo. En nog altijd zijn enkele van deze mensen actief als vrijwilliger of bestuurslid bij CH Mierlo. Vrijwilliger bij CH Mierlo is iets wat in je bloed zit. Het wordt vaak overgedragen naar de kinderen of het hele gezin. Dit zegt iets over ons evenement, want CH Mierlo draait op vrijwilligers.

Zonder de inzet van deze kanjers (en dankzij de financiële bijdrage van de sponsoren, die vaak persoonlijk betrokken zijn bij CH Mierlo of de paardensport) was CH Mierlo in de huidige opzet niet mogelijk. Het hele jaar zijn vrijwilligers actief om de bodem op de Sint-Sebastiaanweg optimaal te krijgen voor het vierdaagse evenement. Ook de weken voor het concours zijn vrijwilligers druk bezig met voorbereidingen voor de opbouw van het concours. Zorgen ze ervoor dat de hindernissen er weer mooi bijstaan en rijden ze in de regio rond om de banners van CH Mierlo op te hangen. Tijdens CH Mierlo zijn het de vrijwilligers die het parcours op- en afbouwen, de conditie van het veld op peil houden, de EHBO bemannen en nog meer taken verzorgen waardoor de wedstrijd optimaal kan verlopen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zonder deze vrijwilligers is er geen concours of NK in Mierlo. Deze mensen zorgen ervoor dat dit event er elk jaar staat!

Leopold van Asten Nederlands Kampioen Senioren 2019

Op een super spannend verlopen laatste dag van het NK springen in Mierlo, was Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable de beste van de ruiters van TeamNl. Van Asten maakte met zijn merrie geen enkele springfout en won superieur het goud. Zilver ging naar KNHS Talententeamlid Kevin Jochems, Jeroen Dubbeldam won brons.

Van Asten begon als nummer vijf aan de finale dag van het door zijn hoofdsponsor VDL Groep gesponsorde Nederlands kampioenschap. Met een knap gereden foutloze eerste manche klom hij naar de eerste positie. In de tweede manche kreeg hij met de zeer patente merrie alleen een tijdfout waarmee hij onbedreigd zowel de dagprijs als de titel won voor de volle tribunes  bij CH Mierlo. Van Asten was al twee keer eerder Nederlands kampioen, de laatste keer won hij de titel in 2015. 
Ook zeer tot de verbeelding sprak de verrichting van het pas 23-jarige KNHS Talententeamlid Kevin Jochems. De ruiter van Stal Thijssen reed zeer sterk met de Numero Uno zoon Christello H. 
Brons ging naar de Nederlandse super kampioen Jeroen Dubbeldam. Olympisch-, wereld-, en Europeeskampioen Dubbeldam heeft in Roelofsen Horse Trucks Eldorado weer een paard van grootse kwaliteit.

Medaillewinnaars
De medaillewinnaars vertellen na afloop van de titelstrijd over hun wedstrijd en plannen. Kampioen Leopold van Asten; “Ik denk dat we drie dagen topsport gezien hebben met hele goede parcoursen en spannende sport, ik hoop dat de mensen er ook zo naar gekeken hebben. De eerste landenwedstrijd voor Nederland waar ik naar toe ga is in Rome in mei. De komende weken hebben we nog een aantal concoursen en daarna besluit ik in overleg met bondscoach Rob Ehrens met welk paard ik daar naar toe ga. Dat zal of VDL Groep Beauty zijn of VDL Groep Miss Untouchable.”   
Van Asten beschikt daarmee over twee toppers waar hij enthousiast over vertelt. “Ze hebben beide een top mentaliteit en het zijn beide merries. Miss Untouchable is iets makkelijker in het rijden, maar ik denk dat ze niet veel voor elkaar onder doen.”  

KNHS Talent
KNHS Talent van het jaar 2018 Kevin Jochems was vorig jaar uiterst succesvol op verschillende internationale topconcoursen. Hij had toen onder meer de beschikking over de inmiddels verkochte Captain Cooper van werkgever Leon Thijssen. Jochems stond nu voor het eerst bij de senioren op het podium. “Ik ben zeer tevreden met mijn kampioenschap. Toen Captain Cooper verkocht werd reed Leon Christello nog, hij zei als je wil mag je deze overnemen en proberen daar een nieuwe Captain Cooper van te maken. Dat was in november. In het voorjaar ben ik naar Spanje geweest om me goed voor te bereiden op dit kampioenschap en de zomer, dat lijkt nu goed gelukt en ik kijk uit naar de zomer. Ik had met Rob Ehrens afgesproken om eerst Mierlo te rijden en dan te kijken naar de planning voor de rest van het seizoen, ik kende het paard nog onvoldoende om al eerder uitspraken te doen. Ik zal dus binnenkort met Rob en Leon de planning bespreken.”  

Kampioenenmaker
Jeroen Dubbeldam stond voor de tiende keer op het podium van een NK, twee keer won hij goud. De routinier reed in Mierlo zijn finale rondes zoals altijd weer volgens plan. “Ik wist toen ik de ring in reed dat ik twee tijdfouten mocht hebben op de combinaties die achter mij stonden en ik wist ook dat Kevin en Leopold snellere paarden hebben. Het zou een stomme set geweest zijn om in de tweede ronde te proberen binnen de tijd te blijven, dat zou teveel risico met zich mee gebracht hebben op een fout. Dan kelder je in het klassement, dit was een tactische overweging. Roelofsen Horsetrucks Eldorado heeft nog niet heel veel ervaring, dit was ons eerste kampioenschap samen. Voor nu was dit het hoogst haalbare, ik ben heel blij met hoe hij alle dagen gesprongen heeft. En ik ben heel blij met de medaille, dat blijft altijd mooi. Ik vind het ook jammer dat er een paar ruiters van de gevestigde orde afwezig zijn. Het niveau van het kampioenschap was ondanks hun afwezigheid wel heel hoog, er moest echt gestreden worden. Ik denk dat bondscoach Rob Ehrens daar ook blij mee is. Ik ga met Eldorado naar Rome, dat hadden we al in de planning staan. Hij heeft nog niet zoveel ervaring, maar zich hier heel goed staande gehouden en laten zien dat het een heel goed paard is. Na Rome gaan we de balans opmaken en kijken hoe het er voor staat voor de rest van het seizoen.”

Aan de slag
Bondscoach Rob Ehrens had net als KNHS bestuurslid Emile Hendrix lovende woorden voor de organisatie. Ehrens; “Ik ben heel dankbaar en blij dat CH Mierlo hier weer een heel mooi kampioenschap heeft georganiseerd, dat is een enorm compliment waard. Er stonden hier parcoursen op hoog sterren niveau, als je hier in de top mee rijdt, heb je het goed gedaan. Dat geldt op alle fronten ook bij de Children, Junioren en Young Riders, wie hier vooraan mee draait  heeft iets laten zien. Er missen een paar ruiters, maar we hebben ook een groot aantal topnamen aan het werk gezien. Drie daarvan stonden op het podium, maar ook mannen als Jur Vrieling, Bart Bles en Willem Greve zijn er en de sport was top. Wat hier gepresteerd is, staat op papier. Wie hier niet is, mist een kans. Ik ga nu voor mezelf alles rustig op een rijtje zetten en kijken wie er naar welke wedstrijd gaat. Ik heb hier heel veel input gekregen waar ik mee aan de slag kan.”  Lees hier het eerdere bericht waarin Rob Ehrens over het seizoen vertelt.

Interview Nederlands Kampioen Senioren Leopold van Asten

Interview winnaar BrabantSportCup Ava Eden van Grunsven

Interview Nederlands Kampioen Veteranen Rens Kuijten

De Nederlands Kampioenen Children, Junioren en Young Riders zijn gehuldigd!

De Nederlands Kampioenschappen voor de jeugd kende een ongekend spannende slotdag. Elize van de Mheen en Lars Kersten hadden hun zenuwen het beste in bedwang en mochten op de hoogste trede van het podium stappen bij de Junioren en Young Riders. Emma Bocken stond haar koppositie bij de Children niet meer af en won haar eerste nationale titel.

Parcoursbouwer Henk Linders had op de finaledag de lat hoog gelegd voor alle jonge deelnemers. Een uitdagende proef in combinatie met de spanning zorgden voor de nodige verschuivingen in de klassementen.

Children
Na de eerste omloop bij de Children had de 14-jarige Emma Bocken minder dan een balk voorsprong op de nummers twee en drie, Wesley de Boer en Amber van Marle, dus er kon nog van alles gebeuren, en er gebeurde ook veel! Amber kreeg met haar hengst El Clarimo een springfout aan het begin van het parcours gevolgd door een weigering op de laatste hindernis. Wesley de Boer kreeg met Esprit de Pomme eveneens een balk en reed daarna door de spanning een verkeerd parcours, waarna uitschakeling volgde.

Als laatste starter hield Emma Bocken - in de stromende regen - het hoofd koel. Met haar vierde foutloze NK-rit in het zadel van haar merrie Dagma pakte Emma overtuigend de overwinning. “Ik was heel zenuwachtig vandaag, ik kreeg op sommige momenten zelfs hele erge buikpijn, vooral vlak voordat ik de ring in moest. Mijn moeder zei dat ik gewoon net zo moest rijden als anders, en dat lukte gelukkig goed!” Op het podium kreeg Emma gezelschap van twee Friese jongedames. De winnares van de eerste dag, Hilde Veenstra , legde met After Pleasure Toltien beslag op het zilver en Jorinde Dolfijn mocht na een sterke finaledag het brons ophalen.

Bondscoach Edwin Hoogenraat blikt tevreden terug op het NK Children: “Ik heb mooie sport gezien en het was ook goed dat het nu voor het eerst een kampioenschap over drie dagen was. Het EK gaat ook over vier rondes, dan moeten ze toch laten zien dat ze het volhouden en met die druk naar het einde toe om kunnen gaan. Als dat nu nog niet helemaal lukte, dan hebben ze er in ieder geval veel van geleerd!”

Junioren
Ook bij de Junioren waren er grote verschuivingen in de laatste omloop. Meike Zwartjens, Marie Sandell en Elike Morsink zagen hun hoop op een medaille in rook opgaan door meerdere fouten en ook Mel Thijssen verspeelde vandaag haar kansen op prolongatie van haar titel.  Als laatste starter wist Elize van de Mheen haar leidende positie vast te houden door opnieuw geen fouten te maken met haar Verdi-zoon Ferdinand. De 17-jarige amazone had vooraf gehoopt op een overwinning: “Maar ik wilde vooral mijn eigen rondjes rijden, mijn eigen plan volgen, en dat is uitgekomen en heeft me het kampioenschap gebracht.” Elize werd in Mierlo begeleid door haar trainer Henk van den Broek. “We hebben samen parcours gelopen en hij heeft me steeds uitgelegd wat ik moest doen. Hij heeft me rustig gehouden.”

De aanvallend rijdende Gerrit Veenstra, winnaar op de eerste dag, profiteerde optimaal van de fouten van zijn concurrenten. Met een balk in de eerste omloop en een foutloze tweede manche klom hij op naar het zilver, net als zijn zus eerder op dag deed bij de Children. Phillip Houtackers mocht het brons ophalen.

Young Riders
Met minder dan een strafpunt voorsprong op de concurrentie begon Bas Moerings als laatste starter aan zijn jacht naar de landstitel bij de Young Riders. Maar de door familie Moerings gefokte Fosther raakte een balk op de laatste hindernis en met ook nog een tijdfout werd het - net als vorig jaar- brons.
Dit resultaat leverde KNHS Talententeamlid Lars Kersten zijn eerste Nationale goud op. De 19-jarige Lars reed een solide kampioenschap. Met zijn H-Cassino viel er slecht één balk in vier rondjes, daarmee bleef hij Mel Thijssen voor in het klassement.

Mel Thijssen had een druk weekend waarin ze twee paarden aan de start bracht bij de Junioren en twee bij de Young Riders. Met de negenjarige Cartolana won ze vorig jaar nog het goud bij de junioren, nu wachtte de combinatie het zilver bij de Young Riders.

Luc Steeghs toonde zich tevreden na afloop van het kampioenschap. “Het was een prachtig kampioenschap. De organisatie in Mierlo was opnieuw prima, het weer was misschien iets minder, maar we hebben goed tussen de buien door kunnen rijden.” Ook over de sport was de bondscoach tevreden. “De groep bij de Young Riders was niet groot, maar we hadden wel een kwalitatief sterke kopgroep. Het gevraagde niveau was hoger dan in andere jaren. We gaan nu de komende landenwedstrijden invullen, zodat we later dit jaar op het EK in eigen land goed beslagen ten ijs komen.” De Europese kampioenschappen voor de jeugd worden gehouden in De Wolden van 8 t/m 14 juli 2019.

Eindstand Nederlands Kampioenschap Children 2019
Goud: Emma Bocken - Dagma
Zilver: Hilde Veenstra - After Pleasure Toltien
Brons: Jorinde Dolfijn - Ferrand

Eindstand Nederlands Kampioenschap Junioren 2019
Goud: Elize van de Mheen - Ferdinand
Zilver: Gerrit Veenstra - Loridon van T&L
Brons: Phillipe Houtackers - Concano

Eindstand Nederlands Kampioenschap Young Riders 2019
Goud: Lars Kersten - H-Cassino
Zilver: Mel Thijssen - Cartolana
Brons: Bas Moerings - Fosther

Interview Nederlands Kampioen Young Riders Lars Kersten

Interview Nederlands Kampioen Junioren Elize van de Mheen

Interview met Nederlands Kampioen Children Emma Bocken

Interview winnaar Grote Prijs van Mierlo Rob Heijligers

Interview Frank Schuttert NK Senioren

Interview Tom Schellekens NK Young Riders

Interview met Elize van de Mheen NK Junioren

Interview Emma Bocken NK Children CH Mierlo 2019

Interview Gerben Morsink NK Senioren CH Mierlo 2019

Interview Lars Kersten NK Young Riders CH Mierlo 2019

Interview Gerrit Veenstra NK Junioren CH Mierlo 2019

Interview Hilde Veenstra NK Children CH Mierlo 2019

Concours Hippique Mierlo 2019

Frank Schuttert Nederlandskampioen Senioren 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” 

Het Nederlands Kampioenschap kreeg op de finale een fantastische ontknoping. In de laatste twee ronden van de driedaagse wedstrijd veranderde nog het nodige in het klassement. Maar aan het eind was het Frank Schuttert die met zijn tienjarige merrie Beautiful Red de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Schuttert maakte in het laatste parcours een springfout. Leider Gerben Morsink maakte met Navarone Z twee springfouten en zakte van 1 naar 2. Ben Schröder moest ook een plaats prijsgeven na de vijf strafpunten met Davino Q en werd derde in het klassement. Schuttert steeg van plaats drie naar goud.

“Ongeloof”, is de eerste reactie van Schuttert. “Mijn merrie Beautiful Red heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen. Voorafgaand aan het NK heeft ze nog maar twee keer 1.50m gelopen. Een paar weken geleden won ze haar eerste tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek. Vorig jaar in Dublin won ze de jonge paarden finale.” Heeft Frank er naast zijn toppaard Chianti’s Champion er een toppaard bij het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon in september? “Zeker weten. Beautiful Red heeft een super instelling, kan er heel makkelijk over en is heel voorzichtig. Ik ben echt heel blij met haar. En zeker als je ziet hoe snel ze zich ontwikkelt. Ik ga zeker proberen om me te plaatsen voor Tryon. Ik heb een hele goede groep paarden tot mijn beschikking.”

Vrijdag begon Schuttert het NK met een tweede plaats achter Jeroen Dubbeldam. “Ik ben direct in de aanval gegaan. Vrijdag kregen we een fout en zakten van twee naar acht in het klassement. Maar alles is nog mogelijk op de laatste dag. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten met Beautiful Red, maar ze heeft het ongelooflijk goed gedaan.”

Schuttert krijgt als eerste de felicitaties van zijn trainer en werkgever Jos Lansink, zie zelf acht keer Nederlands kampioen was, en ook eigenaar is van Beautiful Red. “Frank blijft ongelooflijk koel en is een echte kampioenschapsruiter. Dat heeft hij twee jaar geleden met de titel en met de Europese titel bij de Young Riders ook al bewezen. Frank en ik rijden graag kampioenschappen. Dat is toch anders dan een Grote Prijs. Je moet je echt over meerdere dagen bewijzen”, legt Lansink uit.

Gerben Morsink was wellicht de grote verrassing op het podium. “Ik ben hartstikke tevreden. Ik heb zilver gewonnen en goud verloren. Op dag één sprong Navarone Z heel goed, de tweede dag nog beter en dan moet je het de laatste dag proberen vol te houden. De eerste ronde was een dik parcours en daar sprong hij simpel overheen. In de laatste lijn kreeg ik een fout te veel. Dat is heel zuur.”

De als derde geëindigde Ben Schröder: “Ik moet twee grote jongens voor laten gaan. Tot de laatste ronde heeft Davino Q foutloos gesprongen. Ik reed in de tweede ronde van de finale iets te voorzichtig. Maar het was een geweldig kampioenschap met veel publiek en top georganiseerd. Het is geweldig om in Mierlo te rijden.”

Bondscoach Rob Ehrens: “Het NK Mierlo is voor mij weer een belangrijke graadmeter geweest. Op het podium staat drie combinaties waar we nog veel van kunnen verwachten en veel aan kunnen hebben. Het was weer een fantastisch kampioenschap met een zeer goede organisatie, op een fantastische bodem met parcoursbouw van hoog niveau.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Springruiters

GOUD Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 8.39

ZILVER Gerben Morsink (Beuningen), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 8.44

BRONS Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8.68

Klik hier voor de volledige uitslag

Megan Laseur Kampioen Young Riders 2018

Als laatste starter moest Megan Laseur foutloos rijden om goud te winnen op het NK Young Riders, en dat was precies wat ze deed. Met haar speciale schimmeltje Cleopatra hield ze in Mierlo de zenuwen onder controle en reed ze naar de winst. Lars Kersten won zilver, Bas Moerings brons.

De kersvers kampioenen vertelde dat ze best zenuwachtig was geweest in de ring. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt Megan Laseur breed lachend. ʺCleopatra is voor mij heel speciaal. Ze is pas acht en ik rijd haar nu twee jaar. Ze is heel sensibel en aan het begin was ze heel bang voor andere paarden, maar ook voor mij. Ik dacht dat is het eerste wat ik moet overwinnen. Dat ze bang is voor andere paarden is niet het probleem, dat ze bang is voor mij wel. Dat hebben we overwonnen. Nu heb ik een hele sterke band met haar. Binnen een jaar zijn we van 1.10m hier naar toe gegroeid. Ik rijd voor Alan Waldman en hij is ook eigenaar van dit paard, voor mij heeft hij haar tot nu gehouden, of ze nog heel lang blijft weet ik niet. Ik hoop natuurlijk dat ze blijft, maar ik ben reëel genoeg om te weten dat alles zijn prijs heeft. Ook mijn tweede paard deed het echt super, die heeft nog weinig ervaring, maar heeft alles gegeven wat hij kon. Nu gaan we er even van genieten en daarna is het gewoon weer maandag en gaan we weer gewoon aan het werk.ʺ

Het zilver en de dagprijs ging naar Lars Kersten met Dobbey. Op iets meer dan een balk achterstand won Bas Moerings het brons. Een minimale fout in de driesprong deed KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen op de vierde plaats eindigen. Tristan Marchal begon de dag als klassementsleider, maar viel door springfouten terug naar plaats zeven.

Eindstand NK Young Riders

1. Megan Laseur met Cleopatra
2. Lars Kersten met Dobbey
3. Bas Moerings met Fosther

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Junioren

Nederland heeft een nieuwe Kampioen Junioren: Mel Thijssen! Het was een spannende ontknoping bij het NK Junioren. Negen combinaties stonden voor aanvang van de laatste manche op minder dan een springfout van elkaar. Behalve goed rijden waren ook stalen zenuwen nodig voor het winnen van een medaille.

De 17-jarige Mel Thijssen is er een beetje beduusd van. ʺIk heb nog nooit eerder in de medailles gesprongen, dit is toch wel heel speciaalʺ, vertelt de jongere zus van KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen. ʺIk kwam niet met veel verwachtingen hier naar toe, maar het ging vanaf het begin heel goed. Mijn paard sprong echt heel fijn. Ik heb hele fijne paarden, maar het moet wel gewoon gebeuren. Cartolana heb ik nu een half jaar, hij is net acht. Het is echt een super scherp paard en hij vindt het ook heel leuk om te springen. Op stal is hij best heel erg op zichzelf, maar in de ring geniet hij echt van het spel en is hij heel voorzichtig. Voor dit jaar hoop ik mee te kunnen doen aan het EK, maar er kan nog zo veel gebeuren, dit paard zou daar wel super geschikt voor zijn. Hij is heel constant en spring bijna altijd nul of met vier strafpunten.ʺ

Eindstand

  1. Mel Thijssen met Cartolana
  2. Kim Mestrom met Casanova Z
  3. Paris Morsinkhof met Bayamo

Mila Everse Nederlands Kampioen Children

Het vierde Nederlands Kampioenschap voor Children is gewonnen door Mila Everse met Tuidam. Finn Boerekamps gaf het beste partij en veroverde het zilver. Brons ging naar Lilly Engelsman en Whipped Cream. “Een kampioenschap van hoog niveau, met mooie sport en een grote groep”, aldus bondscoach Luc Steeghs.

Met 24 combinaties aan start was de deelname in het NK voor Children nog nooit zo groot. De tijd in de eerste manche en het aantal strafpunten over beide omlopen was bepalend voor de uitslag. Elf combinaties reden de eerste ronde foutloos over het parcours van Henk Linders, die de hindernissen de tweede omloop nog eens verhoogde.

Mila Everse en haar 18-jarige routinier Tuidam was na Finn Boerekamp de tweede deelnemer die foutloos bleef. Daarna lukte dat de combinaties die in de eerste omloop sneller waren dan Mila niet, waardoor Mila haar eerste titel in haar loopbaan veroverde. “Ik was de eerste ronde best zenuwachtig, maar de in de tweede was dat al beter. Ik vond de tweede ronde dan ook een stuk beter gaan. Tuidam heeft het parcours dan al gezien en dat geeft me vertrouwen. Tuidam heeft al 1.50m gelopen met Sabrina van Rijswijk. Daarna heeft mijn zus Senna haar gereden en nu rijd ik hem. Ik krijg les van mijn ouders (Mario en Mischa Everse, red). Het parcours had ik voor een deel samen met mijn moeder gelopen”, vertelt Mila. Over haar aspiraties is ze duidelijk. “Ik wil wel naar het EK voor Children, maar weet niet of dat lukt. Het liefst met mijn zus Senna of met mijn vriendinnen. 

Net als Mila Everse is nummer 2 Finn Boerekamp twaalf jaar. Hij startte twee paarden in het kampioenschap. Met Gucci bleef hij fraai twee keer foutloos. “Hij voelde heel fijn aan, maar ik had het niet verwacht van hem. Hij is nog jong en onervaren. Ik ben vorig jaar met hem in het B begonnen. Mijn tijd was niet zo snel in de eerste manche, omdat ik dacht dat het gewoon twee manches met barrage zouden zijn. Ik wam er pas laat achter dat de tijd in de eerste manche bepalend was.” Finn rijdt internationaal met zijn pony en start daarnaast drie paarden. “Mijn doel is nu toch wel het EK voor Children”, vertelt de ruiter uit Someren, die les krijgt van zijn ouders Laurens en Marianne Boerekamp en van Joris van Helmond.

Lilly Engelsman was de snelste foutloze in de eerste manche en mocht als laatste van start in de tweede. Een springfout van haar schimmel Whipped Cream, waarmee haar zus Julia drie jaar geleden Children-kampioene was, op hindernis 2 bracht haar eindresultaat op vier strafpunten wat goed was voor brons.

Bondscoach Luc Steeghs was tevreden. “We hebben mooie sport gezien met een mooie grote groep. Het was een kampioenschap van hoog niveau, waar in de tweede manche ook hoog gebouwd werd. De hindernissen stonden echt op 1.30m. Vergeleken met voorgaande jaren is het niveau een stuk hoger. Ook de rijderij is duidelijk verbeterd. Je ziet dat ze in de tweede omloop nog met de spanning om moeten leren gaan.” Complimenten van Steeghs voor de organisatie. “Het is top dat de Children hier in Mierlo hun kampioenschap kunnen rijden. Dit is een hele mooie wedstrijd waar ze veel van leren.”

Uitslag NK Springen Children

GOUD Mila Everse (Waddinxveen), Tuidam (v.Guidam), 0 – 0, 67.07 sec

ZILVER Finn Boerekamp (Someren), Gucci (v.Chelltago Z), 0 – 0, 71.99 sec

BRONS Lilly Engelsman (Berkhout), Whipped Cream (v.Cantos), 0 -4, 64.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Daan van Geel winnaar van De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo

Het was spannend tot de laatste rit in de barage. Het was echter Daan van Geel met Escobar die foutloos bleef en met een tijd van 39.39 voorbleef op Willem greve (39,62).

Eindstand

1. Daan van Geel met Escobar

2. Willem Greve met Formidable

3. Kristian Houwen met Edinburgh

Theo Derks met Gerona Nederlands Kampioen Veteranen

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen. Louis Konickx had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. Nederland heeft zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Klaas Mostert had de ideale uitgangspositie doordat hij zich met twee paarden had geplaatst voor de barrage. Hij mocht als eerste starten, hield zijn hoofd koel en bleef foutloos. Jim Bankers was snel, maar had helaas er een balkje af. Rita kievit deed een goede poging, maar was net niet snel genoeg. André van den heuvel reedt een mooie foutloze rit. Jaqueline Bruse, debutante bij de Veteranen, reed voor de winst, maar moest helaas een balkje meenemen. Wim Willems, vorig jaar vijfde, ging ook voor de winst, maar was net niet snel genoeg. Klaas Mostert was in de laatste ronde 2e geworden. Theo Derks zette er echter een tandje bij en was met een super snelle ronde foutloos. Nederland heeft met Theo Derks zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Jur Vrieling wint Van Mossel Prijs

Als laatste rubriek van de tweede dag was de beurt aan de Senioren om hun 1e omloop van het NK te springen. Morgenmiddag is het tweede onderdeel van het NK Senioren.
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉Marc Houtzager - Holy Moley


Foto's door Digishots