nieuws

Concours Hippique Mierlo 2021 gaat niet door

Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit jaar niet doorgaan.

Het bestuur had dit jaar graag de 50e editie willen organiseren, die vorig jaar helaas ook al moest worden afgelast. Zij hebben deze keuze nu echter nogmaals moeten maken daar de geldende maatregelen een gedegen voorbereiding in de weg staan. De verwachting is dat het organiseren van een evenement met publiek in april niet mogelijk zal zijn.

Het bestuur van CH Mierlo heeft kenbaar gemaakt het NK Springen graag op een latere datum in 2021 te willen organiseren. Voor bondscoach Rob Ehrens en zijn ruiters is een NK in het geplande weekend echter uiterst belangrijk vanwege de voorbereidingen voor de Olympische Spelen van Tokio.

De organisatie van het NK en de KNHS bekijken op dit moment mogelijke alternatieve locaties. Vooral de kosten om een evenement met de allure van het NK helemaal op te bouwen zijn nu een probleem. Er wordt dan ook vooral gezocht naar mogelijkheden op een beschikbare locatie met meer reeds bestaande faciliteiten.

Meer nieuws volgt zo spoedig mogelijk.


CH Mierlo heet vanaf nu CH Deurne

Vanaf 1 oktober 2021 heet CH Mierlo voortaan CH Deurne. Een nog mooier, leuker, gezelliger, spannender, feestelijker, sportiever en met vijf dagen nog langer concours hippique. Van 20 t/m 24 april 2022, vier Nederlandse Kampioenschappen en nog veel meer op de locatie Green Valley Estate in Deurne. Daar ben jij toch ook bij?

Nieuwe Agterbergbodem Green Valley Estate te Deurne

We moeten nog even wachten tot april 2022 maar dan kunnen de Nederlandse ruiters en amazones strijden voor de Nederlandse titel op een fantastische Agterbergbodem. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het terrein van Green Valley Estate te Deurne. Nog even geduld a.u.b.

CH Mierlo legt de lat hoger

Met trots kunnen wij vertellen dat de KNHS de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen voor de jaren 2022 – 2024 wederom aan CH Mierlo heeft toegewezen. Het bestuur staat in de startblokken om het concours in 2022 te organiseren en er samen met sporters, sponsers en publiek een groot sportief feest van te maken.

Maar er is meer nieuws. De afgelopen jaren is gebleken dat het organiseren van een concours met de omvang en de daarbij passende accommodatie en de noodzakelijke huur van de hospitality units, tribunes en stallen, een te grote belasting geeft op het beschikbare budget. De eisen van een topsportevenement verhogen continu en vraagt de sport op het niveau van een NK om een dusdanige kwalitatieve accommodatie, die wij in Mierlo niet kunnen bieden. De organisatie van een evenement op het niveau van CH Mierlo is dan ook op de huidige locatie niet meer mogelijk. Dit alles heeft het bestuur van CH Mierlo doen besluiten om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie buiten Mierlo.

Onlangs heeft een investeerder het oude Hippisch Centrum Deurne aangekocht met de doelstelling deze accommodatie geschikt te maken voor grote evenementen, vergelijkbaar met CH Mierlo. Ook wij menen dat deze locatie zeer geschikt is voor de organisatie van ons evenement. Dat betekent dat CH Mierlo vanaf 2022 neer zal strijken in Deurne. Na 50 jaar historie in Mierlo is dit een grote verandering voor ons als bestuur en de zeer betrokken medewerkers waarvan velen afkomstig uit Mierlo. Wij denken echter dat de nieuwe locatie met de vele voordelen van de aanwezige accommodatie, een fantastische nieuwe bodem, stallen en hospitality mogelijkheden een nieuw begin van ons concours op topniveau kan betekenen. Wij hopen dan ook iedereen in 2022 van 20 t/m 24 april te mogen verwelkomen in Deurne.

Piet van der Linden, oud bestuurslid Concours Hippique Mierlo overleden

Op vrijdagavond 2 april bereikte ons het treurige bericht dat oud bestuurslid, mede oprichter en erelid van Concours Hippique Mierlo, Piet van der Linden is overleden. Piet was 37 jaar lang, van 1971 tot 2008, als bestuurslid aan CHM verbonden, maar ook daarna kon het bestuur nog een beroep op hem doen. Twee jaar terug was hij samen met enkele andere oud bestuursleden actief met het samenstellen van een jubileumboek ’50 jaar Concours Hippique Mierlo’.

Wij hebben Piet gekend als een energiek en vlijtig bestuurslid, een gedreven persoon met een grote ambitie wat ten goede kwam aan de kwaliteit en de omvang van het concours. Piet kon direct zijn in zijn benadering, maar gezien zijn sympathieke persoonlijkheid werd dat volledig geaccepteerd. Hij zocht dan ook altijd de verbinding en was oplossingsgericht. Piet had een groot netwerk, zowel buiten als binnen de paardenwereld. Het concours kon daar dankbaar gebruik van maken. Naast zijn bestuursfunctie bij CH Mierlo, was Piet 36 jaar bestuurslid bij de KWPN en tot 2012 bestuurslid van de Fokpaardendag Lierop. Mede vanwege zijn verdiensten voor CH Mierlo is Piet onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het bestuur van CH Mierlo wenst zijn vrouw Nellie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het bestuur van Concours Hippique Mierlo,

Dirk van Santvoort
Voorzitter

Concours Hippique Mierlo journaal 2020

Het is nu 23 april en het concoursterrein ligt er prachtig bij. De weersomstandigheden zijn om van te dromen. De bestuursleden, de vele vrijwilligers, de officials, de amazones en ruiters werken als zoveel Nederlanders thuis. Toch willen we erbij zijn. Ons gezicht laten zien. Vandaar dit journaal. Om toch even dat CH Mierlo-gevoel te krijgen. In de hoop dat wij in 2021 allemaal gezond en wel, samen met u, aanwezig kunnen zijn tijdens het 50-jarig jubileum van Concours Hippique Mierlo. Het journaal is te vinden via: www.chmierlo.nl/journaal-2020
Veel leesplezier!

Vijftigste jubileumeditie van Concours Hippique Mierlo afgelast

Het bestuur van Concours Hippique Mierlo heeft in nauw overleg met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie besloten om het concours en dus ook de vier Nederlandse Kampioenschappen voor Springruiters, geen doorgang te laten vinden. Het evenement zou van 23 tot en met 26 april in Mierlo gehouden worden. Het bestuur vindt dat met de huidige Coronamaatregelen van de overheid en de onzekerheid over de duur en eventuele verlenging daarvan, het niet verantwoord is om financiële of andere verplichtingen aan te gaan. Het is een weloverwogen besluit, zeker gezien het feit dat juist 2020 een jubileumjaar is, waarin de vijftigste editie van het in 1971 gestarte evenement, gevierd zou worden. De voorbereidingen waren in volle gang, binnen enkele dagen zou gestart worden met de opbouw van de accommodatie door de vele vrijwilligers. Het bestuur en de vrijwilligers kijken uit naar een volgende editie waarbij het jubileum gevierd kan worden.

Inschrijvingen Concours Hippique Mierlo 2020 zijn geopend!

Van 23 tot 26 april 2020 vindt de 50ste editie van Concours Hippique Mierlo plaats. De inschrijvingen zijn geopend.

Vraagprogramma Nationaal + NK’s

Het vraagprogramma Nationaal + NK's is hier te downloaden.


Vraagprogramma Basis + pony

Het vraagprogramma Basis + pony's is hier te downloaden.


Inschrijven voor alle rubrieken tijdens Concours Hippique Mierlo kan via www.concours.nl


Opmerkingen 

Op deze wedstrijd zijn de reglementen van de KNHS van toepassing, t.w. het Algemeen Wedstrijdreglement, het Wedstrijdreglement van de betreffende discipline, eventuele aanvullende reglementen en alle daarop gepubliceerde wijzigingen. 

Er mag tijdens het gehele concours geen HC gereden worden. Zowel bij de paarden als bij de pony's niet. 

Bij de pony's mag een combinatie maar in 1 klasse starten. 

Bij de paarden klasse L en M max. 3 paarden per deelnemer per klasse. 

Klasse L max. 150 comb. en klasse M max. 90 comb. 

Alle inschrijvingen voor CH Mierlo lopen via concours.nl 

Met de inschrijving voor de wedstrijden van Concours Hippique Mierlo geeft de deelnemer/ouder/voogd tevens toestemming voor het maken van 

beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de wedstrijd voor verslaglegging en promotiedoeleinden op websites, social media en offlline publicaties.

Hospitality & Exposure brochure 2020

50 jaar liefde voor de sport. 50 jaar CH Mierlo. In 2020 vieren wij het 50-jarig jubileum en u kunt daarbij zijn. 

CH Mierlo biedt een ambiance waar het sportieve, het aangename en het zakelijke perfect samengaan. Sponsoren kiezen juist voor CH Mierlo vanwege de fantastische entourage, de uitgebreide sponsormogelijkheden, het relatienetwerk en de kansen die het biedt om dit uit te breiden. U kunt er uw gasten en relaties op hoog niveau ontvangen in de luxueuze viplounges, het biedt u een podium om uw bedrijf, producten en diensten te profileren en uw naam krachtig onder de aandacht te brengen. In een bijzonder gastvrije en bourgondische sfeer biedt CH Mierlo u kansrijke mogelijkheden voor zakelijk succes. Download de Hospitality & Exposure brochure 2020 hier en vier met ons het 50-jarig jubileum.

Nergens zonder onze vrijwilligers

Enthousiaste paardensportliefhebbers zijn in 1971 gestart met Concours Hippique Mierlo. En nog altijd zijn enkele van deze mensen actief als vrijwilliger of bestuurslid bij CH Mierlo. Vrijwilliger bij CH Mierlo is iets wat in je bloed zit. Het wordt vaak overgedragen naar de kinderen of het hele gezin. Dit zegt iets over ons evenement, want CH Mierlo draait op vrijwilligers.

Zonder de inzet van deze kanjers (en dankzij de financiële bijdrage van de sponsoren, die vaak persoonlijk betrokken zijn bij CH Mierlo of de paardensport) was CH Mierlo in de huidige opzet niet mogelijk. Het hele jaar zijn vrijwilligers actief om de bodem op de Sint-Sebastiaanweg optimaal te krijgen voor het vierdaagse evenement. Ook de weken voor het concours zijn vrijwilligers druk bezig met voorbereidingen voor de opbouw van het concours. Zorgen ze ervoor dat de hindernissen er weer mooi bijstaan en rijden ze in de regio rond om de banners van CH Mierlo op te hangen. Tijdens CH Mierlo zijn het de vrijwilligers die het parcours op- en afbouwen, de conditie van het veld op peil houden, de EHBO bemannen en nog meer taken verzorgen waardoor de wedstrijd optimaal kan verlopen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zonder deze vrijwilligers is er geen concours of NK in Mierlo. Deze mensen zorgen ervoor dat dit event er elk jaar staat!

Leopold van Asten Nederlands Kampioen Senioren 2019

Op een super spannend verlopen laatste dag van het NK springen in Mierlo, was Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable de beste van de ruiters van TeamNl. Van Asten maakte met zijn merrie geen enkele springfout en won superieur het goud. Zilver ging naar KNHS Talententeamlid Kevin Jochems, Jeroen Dubbeldam won brons.

Van Asten begon als nummer vijf aan de finale dag van het door zijn hoofdsponsor VDL Groep gesponsorde Nederlands kampioenschap. Met een knap gereden foutloze eerste manche klom hij naar de eerste positie. In de tweede manche kreeg hij met de zeer patente merrie alleen een tijdfout waarmee hij onbedreigd zowel de dagprijs als de titel won voor de volle tribunes  bij CH Mierlo. Van Asten was al twee keer eerder Nederlands kampioen, de laatste keer won hij de titel in 2015. 
Ook zeer tot de verbeelding sprak de verrichting van het pas 23-jarige KNHS Talententeamlid Kevin Jochems. De ruiter van Stal Thijssen reed zeer sterk met de Numero Uno zoon Christello H. 
Brons ging naar de Nederlandse super kampioen Jeroen Dubbeldam. Olympisch-, wereld-, en Europeeskampioen Dubbeldam heeft in Roelofsen Horse Trucks Eldorado weer een paard van grootse kwaliteit.

Medaillewinnaars
De medaillewinnaars vertellen na afloop van de titelstrijd over hun wedstrijd en plannen. Kampioen Leopold van Asten; “Ik denk dat we drie dagen topsport gezien hebben met hele goede parcoursen en spannende sport, ik hoop dat de mensen er ook zo naar gekeken hebben. De eerste landenwedstrijd voor Nederland waar ik naar toe ga is in Rome in mei. De komende weken hebben we nog een aantal concoursen en daarna besluit ik in overleg met bondscoach Rob Ehrens met welk paard ik daar naar toe ga. Dat zal of VDL Groep Beauty zijn of VDL Groep Miss Untouchable.”   
Van Asten beschikt daarmee over twee toppers waar hij enthousiast over vertelt. “Ze hebben beide een top mentaliteit en het zijn beide merries. Miss Untouchable is iets makkelijker in het rijden, maar ik denk dat ze niet veel voor elkaar onder doen.”  

KNHS Talent
KNHS Talent van het jaar 2018 Kevin Jochems was vorig jaar uiterst succesvol op verschillende internationale topconcoursen. Hij had toen onder meer de beschikking over de inmiddels verkochte Captain Cooper van werkgever Leon Thijssen. Jochems stond nu voor het eerst bij de senioren op het podium. “Ik ben zeer tevreden met mijn kampioenschap. Toen Captain Cooper verkocht werd reed Leon Christello nog, hij zei als je wil mag je deze overnemen en proberen daar een nieuwe Captain Cooper van te maken. Dat was in november. In het voorjaar ben ik naar Spanje geweest om me goed voor te bereiden op dit kampioenschap en de zomer, dat lijkt nu goed gelukt en ik kijk uit naar de zomer. Ik had met Rob Ehrens afgesproken om eerst Mierlo te rijden en dan te kijken naar de planning voor de rest van het seizoen, ik kende het paard nog onvoldoende om al eerder uitspraken te doen. Ik zal dus binnenkort met Rob en Leon de planning bespreken.”  

Kampioenenmaker
Jeroen Dubbeldam stond voor de tiende keer op het podium van een NK, twee keer won hij goud. De routinier reed in Mierlo zijn finale rondes zoals altijd weer volgens plan. “Ik wist toen ik de ring in reed dat ik twee tijdfouten mocht hebben op de combinaties die achter mij stonden en ik wist ook dat Kevin en Leopold snellere paarden hebben. Het zou een stomme set geweest zijn om in de tweede ronde te proberen binnen de tijd te blijven, dat zou teveel risico met zich mee gebracht hebben op een fout. Dan kelder je in het klassement, dit was een tactische overweging. Roelofsen Horsetrucks Eldorado heeft nog niet heel veel ervaring, dit was ons eerste kampioenschap samen. Voor nu was dit het hoogst haalbare, ik ben heel blij met hoe hij alle dagen gesprongen heeft. En ik ben heel blij met de medaille, dat blijft altijd mooi. Ik vind het ook jammer dat er een paar ruiters van de gevestigde orde afwezig zijn. Het niveau van het kampioenschap was ondanks hun afwezigheid wel heel hoog, er moest echt gestreden worden. Ik denk dat bondscoach Rob Ehrens daar ook blij mee is. Ik ga met Eldorado naar Rome, dat hadden we al in de planning staan. Hij heeft nog niet zoveel ervaring, maar zich hier heel goed staande gehouden en laten zien dat het een heel goed paard is. Na Rome gaan we de balans opmaken en kijken hoe het er voor staat voor de rest van het seizoen.”

Aan de slag
Bondscoach Rob Ehrens had net als KNHS bestuurslid Emile Hendrix lovende woorden voor de organisatie. Ehrens; “Ik ben heel dankbaar en blij dat CH Mierlo hier weer een heel mooi kampioenschap heeft georganiseerd, dat is een enorm compliment waard. Er stonden hier parcoursen op hoog sterren niveau, als je hier in de top mee rijdt, heb je het goed gedaan. Dat geldt op alle fronten ook bij de Children, Junioren en Young Riders, wie hier vooraan mee draait  heeft iets laten zien. Er missen een paar ruiters, maar we hebben ook een groot aantal topnamen aan het werk gezien. Drie daarvan stonden op het podium, maar ook mannen als Jur Vrieling, Bart Bles en Willem Greve zijn er en de sport was top. Wat hier gepresteerd is, staat op papier. Wie hier niet is, mist een kans. Ik ga nu voor mezelf alles rustig op een rijtje zetten en kijken wie er naar welke wedstrijd gaat. Ik heb hier heel veel input gekregen waar ik mee aan de slag kan.”  Lees hier het eerdere bericht waarin Rob Ehrens over het seizoen vertelt.

Interview Nederlands Kampioen Senioren Leopold van Asten

Interview winnaar BrabantSportCup Ava Eden van Grunsven

Interview Nederlands Kampioen Veteranen Rens Kuijten

De Nederlands Kampioenen Children, Junioren en Young Riders zijn gehuldigd!

De Nederlands Kampioenschappen voor de jeugd kende een ongekend spannende slotdag. Elize van de Mheen en Lars Kersten hadden hun zenuwen het beste in bedwang en mochten op de hoogste trede van het podium stappen bij de Junioren en Young Riders. Emma Bocken stond haar koppositie bij de Children niet meer af en won haar eerste nationale titel.

Parcoursbouwer Henk Linders had op de finaledag de lat hoog gelegd voor alle jonge deelnemers. Een uitdagende proef in combinatie met de spanning zorgden voor de nodige verschuivingen in de klassementen.

Children
Na de eerste omloop bij de Children had de 14-jarige Emma Bocken minder dan een balk voorsprong op de nummers twee en drie, Wesley de Boer en Amber van Marle, dus er kon nog van alles gebeuren, en er gebeurde ook veel! Amber kreeg met haar hengst El Clarimo een springfout aan het begin van het parcours gevolgd door een weigering op de laatste hindernis. Wesley de Boer kreeg met Esprit de Pomme eveneens een balk en reed daarna door de spanning een verkeerd parcours, waarna uitschakeling volgde.

Als laatste starter hield Emma Bocken - in de stromende regen - het hoofd koel. Met haar vierde foutloze NK-rit in het zadel van haar merrie Dagma pakte Emma overtuigend de overwinning. “Ik was heel zenuwachtig vandaag, ik kreeg op sommige momenten zelfs hele erge buikpijn, vooral vlak voordat ik de ring in moest. Mijn moeder zei dat ik gewoon net zo moest rijden als anders, en dat lukte gelukkig goed!” Op het podium kreeg Emma gezelschap van twee Friese jongedames. De winnares van de eerste dag, Hilde Veenstra , legde met After Pleasure Toltien beslag op het zilver en Jorinde Dolfijn mocht na een sterke finaledag het brons ophalen.

Bondscoach Edwin Hoogenraat blikt tevreden terug op het NK Children: “Ik heb mooie sport gezien en het was ook goed dat het nu voor het eerst een kampioenschap over drie dagen was. Het EK gaat ook over vier rondes, dan moeten ze toch laten zien dat ze het volhouden en met die druk naar het einde toe om kunnen gaan. Als dat nu nog niet helemaal lukte, dan hebben ze er in ieder geval veel van geleerd!”

Junioren
Ook bij de Junioren waren er grote verschuivingen in de laatste omloop. Meike Zwartjens, Marie Sandell en Elike Morsink zagen hun hoop op een medaille in rook opgaan door meerdere fouten en ook Mel Thijssen verspeelde vandaag haar kansen op prolongatie van haar titel.  Als laatste starter wist Elize van de Mheen haar leidende positie vast te houden door opnieuw geen fouten te maken met haar Verdi-zoon Ferdinand. De 17-jarige amazone had vooraf gehoopt op een overwinning: “Maar ik wilde vooral mijn eigen rondjes rijden, mijn eigen plan volgen, en dat is uitgekomen en heeft me het kampioenschap gebracht.” Elize werd in Mierlo begeleid door haar trainer Henk van den Broek. “We hebben samen parcours gelopen en hij heeft me steeds uitgelegd wat ik moest doen. Hij heeft me rustig gehouden.”

De aanvallend rijdende Gerrit Veenstra, winnaar op de eerste dag, profiteerde optimaal van de fouten van zijn concurrenten. Met een balk in de eerste omloop en een foutloze tweede manche klom hij op naar het zilver, net als zijn zus eerder op dag deed bij de Children. Phillip Houtackers mocht het brons ophalen.

Young Riders
Met minder dan een strafpunt voorsprong op de concurrentie begon Bas Moerings als laatste starter aan zijn jacht naar de landstitel bij de Young Riders. Maar de door familie Moerings gefokte Fosther raakte een balk op de laatste hindernis en met ook nog een tijdfout werd het - net als vorig jaar- brons.
Dit resultaat leverde KNHS Talententeamlid Lars Kersten zijn eerste Nationale goud op. De 19-jarige Lars reed een solide kampioenschap. Met zijn H-Cassino viel er slecht één balk in vier rondjes, daarmee bleef hij Mel Thijssen voor in het klassement.

Mel Thijssen had een druk weekend waarin ze twee paarden aan de start bracht bij de Junioren en twee bij de Young Riders. Met de negenjarige Cartolana won ze vorig jaar nog het goud bij de junioren, nu wachtte de combinatie het zilver bij de Young Riders.

Luc Steeghs toonde zich tevreden na afloop van het kampioenschap. “Het was een prachtig kampioenschap. De organisatie in Mierlo was opnieuw prima, het weer was misschien iets minder, maar we hebben goed tussen de buien door kunnen rijden.” Ook over de sport was de bondscoach tevreden. “De groep bij de Young Riders was niet groot, maar we hadden wel een kwalitatief sterke kopgroep. Het gevraagde niveau was hoger dan in andere jaren. We gaan nu de komende landenwedstrijden invullen, zodat we later dit jaar op het EK in eigen land goed beslagen ten ijs komen.” De Europese kampioenschappen voor de jeugd worden gehouden in De Wolden van 8 t/m 14 juli 2019.

Eindstand Nederlands Kampioenschap Children 2019
Goud: Emma Bocken - Dagma
Zilver: Hilde Veenstra - After Pleasure Toltien
Brons: Jorinde Dolfijn - Ferrand

Eindstand Nederlands Kampioenschap Junioren 2019
Goud: Elize van de Mheen - Ferdinand
Zilver: Gerrit Veenstra - Loridon van T&L
Brons: Phillipe Houtackers - Concano

Eindstand Nederlands Kampioenschap Young Riders 2019
Goud: Lars Kersten - H-Cassino
Zilver: Mel Thijssen - Cartolana
Brons: Bas Moerings - Fosther

Interview Nederlands Kampioen Young Riders Lars Kersten

Interview Nederlands Kampioen Junioren Elize van de Mheen

Interview met Nederlands Kampioen Children Emma Bocken

Interview winnaar Grote Prijs van Mierlo Rob Heijligers

Interview Frank Schuttert NK Senioren

Interview Tom Schellekens NK Young Riders

Interview met Elize van de Mheen NK Junioren

Interview Emma Bocken NK Children CH Mierlo 2019

LET OP! Er zijn wijzigingen in de aanvangstijden in het programma van zaterdag 27 april

Fontys Economische Hogeschool Tilburg onderzoekt de economische en maatschappelijke waarde van CH Mierlo voor regio Brabant

Help mee en vul de enquête hier in! We zijn zondag ook op op terrein en in strodorp aanwezig om vragenlijsten af te nemen.

Interview Gerben Morsink NK Senioren CH Mierlo 2019

Interview Lars Kersten NK Young Riders CH Mierlo 2019

Interview Gerrit Veenstra NK Junioren CH Mierlo 2019

Interview Hilde Veenstra NK Children CH Mierlo 2019

Let op! Enkele aanvangstijden zijn gewijzigd

Enkele aanvangstijden zijn gewijzigd. Zie de actuele tijden op www.chmierlo.nl/programma

Gratis BrabantSport Clubcard

Alle Brabantse sportfanaten opgelet!

Meld je via www.brabantsport.nl/clubcard nu aan voor de BrabantSport clubcard van BrabantSport. Je maakt dan kans op gratis tickets voor door BrabantSport gesponsorde evenementen én je kunt je Brabantse topsporthelden ontmoeten.

Bericht betrekking tot deelnemers Concours Hippique Mierlo

Onderwerp: Influenza controle

Beste deelnemer,

U hebt zich ingeschreven voor een of meerdere rubrieken die worden verreden tijdens Concours Hippique Mierlo. Waarschijnlijk bent u op de hoogte van de influenza (paardengriep) uitbraken in Nederland en de omringende landen. Als organisatie willen wij, wanneer dat nodig is, voorzorgsmaatregelen nemen tijdens het concours van 25 t/m 28 april. Deze maatregelen hebben betrekking tot hygiëne en controlemaatregelen.

Deze extra hygiëne en controlemaatregelen zullen als volgt zijn:

  • Bij betreden wedstrijdterrein, kan uw paard/pony klinisch geïnspecteerd worden door een dierenarts en/of diergeneeskundig student. Dit betekent dat het paard/pony bekeken wordt op uitwendig zichtbare ziekteverschijnselen.
  • Tevens zal op dat moment het paspoort worden gecontroleerd op correcte vaccinatie volgens de nationale KNHS eisen. Het paard/de pony mag onder andere niet gevaccineerd zijn in de laatste 7 dagen voorafgaand aan het evenement. Deze eisen zijn na te lezen op de website van de KNHS.
  • Indien aan het paard/de pony ziekteverschijnselen worden waargenomen die mogelijk kunnen wijzen op een ziektebeeld, zoals dat van influenza, dan krijgt het paard/de pony geen toegang tot het wedstrijdterrein.
  • Indien het vaccinatieschema niet correct is dan zal het paard/de pony geen toegang krijgen tot het wedstrijdterrein.

Bovenstaande regels gelden voor iedereen, in iedere klasse, er worden geen uitzonderingen gemaakt en er is geen beroep tegen de genomen beslissing mogelijk.

Wij begrijpen dat een en ander misschien wat aanpassingsvermogen vraagt en hopen dan ook op uw begrip om deze editie van Concours Hippique Mierlo tot een gezond succes te maken.

Met vriendelijke groet,

Organisatie Concours Hippique Mierlo

Boek nu je kamer bij Hotel HUP

Boek nu je kamer tijdens CH Mierlo 2019 via www.hup.eu en krijg 5% korting.

Concours Hippique Mierlo 2019

De inschrijvingen voor CH Mierlo 2019 zijn geopend

Van 25 tot 28 april 2019 vindt Concours Hippique Mierlo plaats. De inschrijvingen zijn geopend.

Inschrijven kan via www.concours.nl

Concours Hippique Mierlo start met BrabantSportCup voor ponyruiters op D-M/Z-niveau

Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. 

Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Youngriders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding krijgt met manches over drie dagen. Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo een nieuwe competitie, De BrabantSportCup, voor combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit twee voorrondes, verreden tijdens reguliere wedstrijden op 14 april bij manege Het Zwarte Water in De Mortel en op 21 april bij Manege Heilligers in Asten.

De beste twee Brabantse M- en Z-deelnemers in De Mortel en de beste drie Brabantse M- en Z-combinaties in Asten selecteren zich in de twee wedstrijden voor de finale, direct op tijd, tijdens CH Mierlo op zondagmiddag. Deze finale wordt verreden op het hoofdterrein, in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorrondes mag met meerdere pony’s worden gestart, men kan echter maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens twee wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf combinaties bestaat.

Ferry de Lits zet op zondagmiddag de feesttent op zijn kop!

Ferry de Lits, bekend door zijn deelname aan het programma Bloed, Zweet & Tranen of van zijn hits als Zacht Tikt De Regen, Joana en Ademloos Door De Nacht, verzorgt op zondagmiddag een spetterend optreden in de feesttent.

Na de huldiging van de nieuwe Nederlands Kampioen Senioren zal er in de feesttent rond ± 17:00 een feest lost barsten. Ferry de Lits zal met zijn gevarieerde repertoire en hoog entertainmentgehalte een breed publiek bereiken. Blijf dus na de huldiging nog even allemaal gezellig hangen!

Groot feest tijdens de feestavond van CH Mierlo!

Vrijdag 26 april staat er weer een feestavond op het programma zoals u van ons gewend bent. Een avond vol entertainment met Dj Eric en de Zingende Barmannen. En het mooie, de toegang is gratis!


Koningsnacht wordt één groot feest in Mierlo! De ingrediënten zijn simpel; 3 topentertainers en een keur aan meezingers en smartlappen! Makkelijker kunnen wij het niet maken, wel leuker! De Zingende Barmannen staan garant voor een avondje feest. Ze maken er een echt feestje van en zorgen er voor dat iedereen schor naar huis gaat van het meezingen! 

Ook Dj Eric is weer van de partij en zorgt dat de voetjes van de vloer gaan!

De feesttent gaat open vanaf 20:00-01:00

BrabantSport trotse partner Concours Hippique Mierlo

Na een brede oriëntatie onder sportevenementen is Concours Hippique Mierlo door BrabantSport als een van de organisaties verkozen voor een financiële ondersteuning. BrabantSport wordt hiermee een van de partners van CH Mierlo en biedt hiermee, net als alle sponsoren, mogelijkheden om enkele ambities van de organisatie waar te kunnen maken.

BrabantSportCup, een nieuwe en spannende competitie voor de jeugd
Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Youngriders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding krijgt met manches over drie dagen.
Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo een nieuwe competitie, De BrabantSportCup, combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit twee voorrondes, verreden tijdens reguliere wedstrijden.
De finale wordt verreden op het hoofdterrein in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. Voorzitter Dirk Van Santvoort: “Het bestuur van CH Mierlo is zeer verheugd met deze nieuwe invulling van de samenwerking met BrabantSport. Traditiegetrouw is de zaterdag de dag van de jeugd. Honderden ponyruiters strijden dan in de diverse ponyrubrieken. Om deze jeugddag en de samenwerking met BrabantSport te benadrukken wordt de zaterdag in 2019 de BrabantSportDag.”
Talentontwikkeling is een belangrijke pijler binnen BrabantSport. Directeur Michel Reinders is dan ook blij: “Brabant barst van het talent. Die talenten vormen de kweekvijver voor onze sportieve ambities. Ik ben dan ook erg trots dat de nieuwe competitie voor de jeugd onze naam draagt.”

BrabantSportCafé
CH Mierlo is niet alleen het toneel voor topsport. Het evenement biedt ook veel ruimte voor ondernemers. Elk jaar ontmoeten gedurende vier dagen zo’n 500 ondernemers en hun relaties elkaar in de Vip-loge. In 2019 krijgt dat nog meer inhoud met het BrabantSportCafé. Een informatieve netwerkbijeenkomst geïnitieerd door BrabantSport, Van Santvoort Advies en Walkro die tevens de naam aan dit evenement geeft. Op het programma staat onder andere een loterij waarvan de opbrengst wordt aangeboden aan een parasportorganisatie.

BrabantSport
BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Binnen de organisatie bundelen de provincie Noord-Brabant, CTO Zuid, Sports & Technology en Team Brabant Sport hun krachten. Maar dat kunnen ze niet alleen. BrabantSport realiseert samen met partners; bedrijven, kennisinstellingen en overheden in Brabant, projecten op het gebied van talentontwikkelingtechnologische innovatiesuniek sportenevenementenurban sports & culture en topsporters.

Sport is één van de brandstoffen die de motor draaiende houdt, zowel op  sociaal-maatschappelijk als economisch vlak. 
Maak samen met BrabantSport de ambitie waar om Brabant sterker te maken door sport: www.brabantsport.nl
BrabantSport maakt zich daarom hard voor een beter sportklimaat, in de volle breedte.

Hospitality & Exposure brochure 2019

Van 25 tot en met 28 april 2019 bent u weer welkom tijdens Concours Hippique Mierlo. Dat geldt ook voor u als sponsor. 

Download hier de Hospitality & Exposure brochure 2019.

Strodorpbrochure nu te downloaden

CH Mierlo heeft een levendig strodorp met ieder jaar duizenden bezoekers. Ook u kunt vanaf nu een standruimte reserveren. Download de strodorpbrochure hier voor alle mogelijkheden.


Frank Schuttert Nederlandskampioen Senioren 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” 

Het Nederlands Kampioenschap kreeg op de finale een fantastische ontknoping. In de laatste twee ronden van de driedaagse wedstrijd veranderde nog het nodige in het klassement. Maar aan het eind was het Frank Schuttert die met zijn tienjarige merrie Beautiful Red de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Schuttert maakte in het laatste parcours een springfout. Leider Gerben Morsink maakte met Navarone Z twee springfouten en zakte van 1 naar 2. Ben Schröder moest ook een plaats prijsgeven na de vijf strafpunten met Davino Q en werd derde in het klassement. Schuttert steeg van plaats drie naar goud.

“Ongeloof”, is de eerste reactie van Schuttert. “Mijn merrie Beautiful Red heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen. Voorafgaand aan het NK heeft ze nog maar twee keer 1.50m gelopen. Een paar weken geleden won ze haar eerste tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek. Vorig jaar in Dublin won ze de jonge paarden finale.” Heeft Frank er naast zijn toppaard Chianti’s Champion er een toppaard bij het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon in september? “Zeker weten. Beautiful Red heeft een super instelling, kan er heel makkelijk over en is heel voorzichtig. Ik ben echt heel blij met haar. En zeker als je ziet hoe snel ze zich ontwikkelt. Ik ga zeker proberen om me te plaatsen voor Tryon. Ik heb een hele goede groep paarden tot mijn beschikking.”

Vrijdag begon Schuttert het NK met een tweede plaats achter Jeroen Dubbeldam. “Ik ben direct in de aanval gegaan. Vrijdag kregen we een fout en zakten van twee naar acht in het klassement. Maar alles is nog mogelijk op de laatste dag. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten met Beautiful Red, maar ze heeft het ongelooflijk goed gedaan.”

Schuttert krijgt als eerste de felicitaties van zijn trainer en werkgever Jos Lansink, zie zelf acht keer Nederlands kampioen was, en ook eigenaar is van Beautiful Red. “Frank blijft ongelooflijk koel en is een echte kampioenschapsruiter. Dat heeft hij twee jaar geleden met de titel en met de Europese titel bij de Young Riders ook al bewezen. Frank en ik rijden graag kampioenschappen. Dat is toch anders dan een Grote Prijs. Je moet je echt over meerdere dagen bewijzen”, legt Lansink uit.

Gerben Morsink was wellicht de grote verrassing op het podium. “Ik ben hartstikke tevreden. Ik heb zilver gewonnen en goud verloren. Op dag één sprong Navarone Z heel goed, de tweede dag nog beter en dan moet je het de laatste dag proberen vol te houden. De eerste ronde was een dik parcours en daar sprong hij simpel overheen. In de laatste lijn kreeg ik een fout te veel. Dat is heel zuur.”

De als derde geëindigde Ben Schröder: “Ik moet twee grote jongens voor laten gaan. Tot de laatste ronde heeft Davino Q foutloos gesprongen. Ik reed in de tweede ronde van de finale iets te voorzichtig. Maar het was een geweldig kampioenschap met veel publiek en top georganiseerd. Het is geweldig om in Mierlo te rijden.”

Bondscoach Rob Ehrens: “Het NK Mierlo is voor mij weer een belangrijke graadmeter geweest. Op het podium staat drie combinaties waar we nog veel van kunnen verwachten en veel aan kunnen hebben. Het was weer een fantastisch kampioenschap met een zeer goede organisatie, op een fantastische bodem met parcoursbouw van hoog niveau.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Springruiters

GOUD Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 8.39

ZILVER Gerben Morsink (Beuningen), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 8.44

BRONS Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8.68

Klik hier voor de volledige uitslag

Megan Laseur Kampioen Young Riders 2018

Als laatste starter moest Megan Laseur foutloos rijden om goud te winnen op het NK Young Riders, en dat was precies wat ze deed. Met haar speciale schimmeltje Cleopatra hield ze in Mierlo de zenuwen onder controle en reed ze naar de winst. Lars Kersten won zilver, Bas Moerings brons.

De kersvers kampioenen vertelde dat ze best zenuwachtig was geweest in de ring. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt Megan Laseur breed lachend. ʺCleopatra is voor mij heel speciaal. Ze is pas acht en ik rijd haar nu twee jaar. Ze is heel sensibel en aan het begin was ze heel bang voor andere paarden, maar ook voor mij. Ik dacht dat is het eerste wat ik moet overwinnen. Dat ze bang is voor andere paarden is niet het probleem, dat ze bang is voor mij wel. Dat hebben we overwonnen. Nu heb ik een hele sterke band met haar. Binnen een jaar zijn we van 1.10m hier naar toe gegroeid. Ik rijd voor Alan Waldman en hij is ook eigenaar van dit paard, voor mij heeft hij haar tot nu gehouden, of ze nog heel lang blijft weet ik niet. Ik hoop natuurlijk dat ze blijft, maar ik ben reëel genoeg om te weten dat alles zijn prijs heeft. Ook mijn tweede paard deed het echt super, die heeft nog weinig ervaring, maar heeft alles gegeven wat hij kon. Nu gaan we er even van genieten en daarna is het gewoon weer maandag en gaan we weer gewoon aan het werk.ʺ

Het zilver en de dagprijs ging naar Lars Kersten met Dobbey. Op iets meer dan een balk achterstand won Bas Moerings het brons. Een minimale fout in de driesprong deed KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen op de vierde plaats eindigen. Tristan Marchal begon de dag als klassementsleider, maar viel door springfouten terug naar plaats zeven.

Eindstand NK Young Riders

1. Megan Laseur met Cleopatra
2. Lars Kersten met Dobbey
3. Bas Moerings met Fosther

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Junioren

Nederland heeft een nieuwe Kampioen Junioren: Mel Thijssen! Het was een spannende ontknoping bij het NK Junioren. Negen combinaties stonden voor aanvang van de laatste manche op minder dan een springfout van elkaar. Behalve goed rijden waren ook stalen zenuwen nodig voor het winnen van een medaille.

De 17-jarige Mel Thijssen is er een beetje beduusd van. ʺIk heb nog nooit eerder in de medailles gesprongen, dit is toch wel heel speciaalʺ, vertelt de jongere zus van KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen. ʺIk kwam niet met veel verwachtingen hier naar toe, maar het ging vanaf het begin heel goed. Mijn paard sprong echt heel fijn. Ik heb hele fijne paarden, maar het moet wel gewoon gebeuren. Cartolana heb ik nu een half jaar, hij is net acht. Het is echt een super scherp paard en hij vindt het ook heel leuk om te springen. Op stal is hij best heel erg op zichzelf, maar in de ring geniet hij echt van het spel en is hij heel voorzichtig. Voor dit jaar hoop ik mee te kunnen doen aan het EK, maar er kan nog zo veel gebeuren, dit paard zou daar wel super geschikt voor zijn. Hij is heel constant en spring bijna altijd nul of met vier strafpunten.ʺ

Eindstand

  1. Mel Thijssen met Cartolana
  2. Kim Mestrom met Casanova Z
  3. Paris Morsinkhof met Bayamo

Mila Everse Nederlands Kampioen Children

Het vierde Nederlands Kampioenschap voor Children is gewonnen door Mila Everse met Tuidam. Finn Boerekamps gaf het beste partij en veroverde het zilver. Brons ging naar Lilly Engelsman en Whipped Cream. “Een kampioenschap van hoog niveau, met mooie sport en een grote groep”, aldus bondscoach Luc Steeghs.

Met 24 combinaties aan start was de deelname in het NK voor Children nog nooit zo groot. De tijd in de eerste manche en het aantal strafpunten over beide omlopen was bepalend voor de uitslag. Elf combinaties reden de eerste ronde foutloos over het parcours van Henk Linders, die de hindernissen de tweede omloop nog eens verhoogde.

Mila Everse en haar 18-jarige routinier Tuidam was na Finn Boerekamp de tweede deelnemer die foutloos bleef. Daarna lukte dat de combinaties die in de eerste omloop sneller waren dan Mila niet, waardoor Mila haar eerste titel in haar loopbaan veroverde. “Ik was de eerste ronde best zenuwachtig, maar de in de tweede was dat al beter. Ik vond de tweede ronde dan ook een stuk beter gaan. Tuidam heeft het parcours dan al gezien en dat geeft me vertrouwen. Tuidam heeft al 1.50m gelopen met Sabrina van Rijswijk. Daarna heeft mijn zus Senna haar gereden en nu rijd ik hem. Ik krijg les van mijn ouders (Mario en Mischa Everse, red). Het parcours had ik voor een deel samen met mijn moeder gelopen”, vertelt Mila. Over haar aspiraties is ze duidelijk. “Ik wil wel naar het EK voor Children, maar weet niet of dat lukt. Het liefst met mijn zus Senna of met mijn vriendinnen. 

Net als Mila Everse is nummer 2 Finn Boerekamp twaalf jaar. Hij startte twee paarden in het kampioenschap. Met Gucci bleef hij fraai twee keer foutloos. “Hij voelde heel fijn aan, maar ik had het niet verwacht van hem. Hij is nog jong en onervaren. Ik ben vorig jaar met hem in het B begonnen. Mijn tijd was niet zo snel in de eerste manche, omdat ik dacht dat het gewoon twee manches met barrage zouden zijn. Ik wam er pas laat achter dat de tijd in de eerste manche bepalend was.” Finn rijdt internationaal met zijn pony en start daarnaast drie paarden. “Mijn doel is nu toch wel het EK voor Children”, vertelt de ruiter uit Someren, die les krijgt van zijn ouders Laurens en Marianne Boerekamp en van Joris van Helmond.

Lilly Engelsman was de snelste foutloze in de eerste manche en mocht als laatste van start in de tweede. Een springfout van haar schimmel Whipped Cream, waarmee haar zus Julia drie jaar geleden Children-kampioene was, op hindernis 2 bracht haar eindresultaat op vier strafpunten wat goed was voor brons.

Bondscoach Luc Steeghs was tevreden. “We hebben mooie sport gezien met een mooie grote groep. Het was een kampioenschap van hoog niveau, waar in de tweede manche ook hoog gebouwd werd. De hindernissen stonden echt op 1.30m. Vergeleken met voorgaande jaren is het niveau een stuk hoger. Ook de rijderij is duidelijk verbeterd. Je ziet dat ze in de tweede omloop nog met de spanning om moeten leren gaan.” Complimenten van Steeghs voor de organisatie. “Het is top dat de Children hier in Mierlo hun kampioenschap kunnen rijden. Dit is een hele mooie wedstrijd waar ze veel van leren.”

Uitslag NK Springen Children

GOUD Mila Everse (Waddinxveen), Tuidam (v.Guidam), 0 – 0, 67.07 sec

ZILVER Finn Boerekamp (Someren), Gucci (v.Chelltago Z), 0 – 0, 71.99 sec

BRONS Lilly Engelsman (Berkhout), Whipped Cream (v.Cantos), 0 -4, 64.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Daan van Geel winnaar van De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo

Het was spannend tot de laatste rit in de barage. Het was echter Daan van Geel met Escobar die foutloos bleef en met een tijd van 39.39 voorbleef op Willem greve (39,62).

Eindstand

1. Daan van Geel met Escobar

2. Willem Greve met Formidable

3. Kristian Houwen met Edinburgh

Theo Derks met Gerona Nederlands Kampioen Veteranen

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen. Louis Konickx had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. Nederland heeft zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Klaas Mostert had de ideale uitgangspositie doordat hij zich met twee paarden had geplaatst voor de barrage. Hij mocht als eerste starten, hield zijn hoofd koel en bleef foutloos. Jim Bankers was snel, maar had helaas er een balkje af. Rita kievit deed een goede poging, maar was net niet snel genoeg. André van den heuvel reedt een mooie foutloze rit. Jaqueline Bruse, debutante bij de Veteranen, reed voor de winst, maar moest helaas een balkje meenemen. Wim Willems, vorig jaar vijfde, ging ook voor de winst, maar was net niet snel genoeg. Klaas Mostert was in de laatste ronde 2e geworden. Theo Derks zette er echter een tandje bij en was met een super snelle ronde foutloos. Nederland heeft met Theo Derks zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.